https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: 16. Blaguški tek pri 21° Celzija

Blaguš, 15.4.2018  

V soboto, 14. aprila, je ob Blaguškem jezeru potekal že 16. Blaguški tek. Start teka na 6 in 9 kilometrov je bil ob 14.00. Organizator dogodka je Športno društvo Videm, ki tekaško prireditev organizira tudi s pomočjo sponzorjev. Prav tako kot prejšnja leta tudi letos tek del Štajersko - Koroškega pokala v rekreativnih tekih. Od 12. do 13. ure so potekali teki za otroke. V sklopu 16. Blaguškega teka so organizirali tudi pohod.  


Blaguško jezero je nastalo z zajezitvijo Blaguškega potoka, ki se nahaja v bližini istoimenskega kraja Blaguš. Jezero leži v občini Sveti Jurij ob Ščavnici in je habitat za številne živali in rastline. Nekoč je imelo jezero namakalno vlogo, danes je priljubljena izletniška točka.

Tek za ženske je potekal na 6-kilometrski trasi, sodelovalo je 46 tekačic. Moških udeležencev je bilo 71 in so tekli na 9-kilometrski dolgi trasi. Udeleženci 16. Blaguškega teka so prihajali tako iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške kot tudi Madžarske. Zlato medaljo na teku za moške za 9 km je prejel Jože Čeh, srebno medaljo Mario Vračić. Bronasto medaljo na teku za moške je dobil Janko Vrečko iz Športnega društva Ožbalt. Čas prvega v cilju je bil 0:35:59,8.

Zlato medaljo za ženske na teku 6 km je prejela Andreja Zrnić. Srebrno medaljo za ženske je dobila Metja Lužnih. Bronasto medaljo je prejela Simona Kocbek. Najboljši čas na 6 km je bil 0:27,27,0. Otroški teki so potekali na več razdaljah. Tek na 300 metrov je potekal za otroke, ki so bili rojeni med letoma 2011-2012. Zlato medaljo je prejel Gašper Vedlin, srebrno medaljo Matic Kovačec, bronasto Miha Kocuvan. Tek na 300 metrov je potekal tudi za letnike 2013 in mlajše. Zlato medaljo je prejel Jaka Rajh, srebrno medaljo Vasja Hojs Rakič, bron Jaka Lorenčič Kranjc. Za tek na 600 m je prejel zlato medaljo Erik Kegelj, srebrno medaljo Voranc Novak in bron Jaša Fras. Zmagovalec teka na 1000 m je Nikita Hercog, drugo mesto je zasedel Jure Veberič in tretje mesto David Jurkovič. Zlato medaljo teka na 2000 m je prejel Denis Breznik, srebro Jernej Senekovič in bron Jure Senekovič.   

Občinski prvaki Občine Sveti Jurij ob Ščavnici so postali: prvo mesto Evgen Šoštarič, drugo mesto Darko Karlo, tretje mesto Jan Pohar.
Med ženskami so občinske prvakinje Občine Sveti Jurij ob Ščavnici postale: prvo mesto Astrid Lovrec, drugo mesto Eva Brunčič, tretje mesto Urška Fras. Posebno priznanje s strani Športnega društva VIDEM je prejela Breda Žunič, ki že več let uspešno vodi športne prireditve.

Nagrade so podelili tudi po posameznih kategorijah. V skupini najstarejših tekačev (nad 79 let) je prvo mesto zasedel Vlado Starešinič iz Hrvaške, drugo mesto Karli Vrbnjak iz Športnega društva Videm in tretje mesto Ante Bilobrk iz Športnega društva Izlake. Rezultate med drugimi posameznimi kategorijami si lahko ogledate tukaj: http://www.protime.si/rezultatitekem/425-14-04-2018-16-blaguski-tek.

Veliko ljudi oziroma občanov Svetega Jurija ob Ščavnici je izkoristilo lepo vreme in si ob Blaguškem jezeru naredilo piknik. 

Za parkiranje so lepo poskrbeli tamkajšnji gasilci. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.