https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Maučec državni prvak, Turniščani ekipno tretji, ljutomerske mladinke najboljše v državi

15.4.2018  

Na 27. Državnem prvenstvu z zračnim orožjem, ki je od 13. do 15. aprila v organizaciji Občinske strelske zveze Ormož potekalo v Gorišnici, so med člani z zračno puško na najvišje stopničke stopili strelci, ki pred prvenstvom niso veljali za favorit.


Oba Prekmurca v velikem finalu, Uroš Maučec z SD Štefan Kovač Turnišče in Mitja Černi iz SD Gančani, pa sta ob koncu tudi med sabo odločila kdo bo letošnji državni prvak. Maučec je bil z 243,1 krogi za slaba dva kroga boljši od Černija, ki je s 241,3 krogi ob koncu osvojil srebro. Tretji je bil Simon Potrč iz SD 1. Pohorski bataljon Ruše.

V kvalifikacijah je sicer najbolje kazalo Rajmondu Debevcu, ki je nastreljal 618,4 kroge, a je nosilec olimpijskih kolajn v finalu izpadel kot peto uvrščeni. Černi je bil v kvalifikacijah s 617,6 krogi tretji, Maučec pa se je pred finalom z 616,5 krogi v osnovnem delu uvrstil na peto mesto. V kvalifikacijah je sicer Valter Pajič iz Tišine dosegel 14. mesto, Tomaž Kerčmar iz Murske Sobote pa 15. mesto.

V ekipni konkurenci Turniščanom tokrat ni uspelo ubraniti naslova državnih prvakov. V zadnjih petih letih so bili člani SD Štefan Kovač Turnišče kar štirikrat najboljši v državi, a so tudi tokrat stopili na stopničke in osvojili tretje mesto. Poleg Maučeca sta v ekipi, ki je nastreljala 1826,9 krogov, tekmovala še Tadej Žalik in Robi Markoja. Ekipni državni prvaki so postali člani SD Kovinar Ormož, druga pa je bila Olimpija.

Kljub temu pomursko strelstvo v ekipni konkurenci ni ostalo brez naslova državnih prvakov. Ljutomerske mladinke Nuša Špindler, Antonija Kosi in Sandra Kaučič so namreč v ekipni konkurenci osvojile prvo mesto, ekipa mladink SD Koloman Flisar Tišina pa je osvojila drugo mesto. Špindlerjeva je bila s 617,1 krogi celo najboljša v kvalifikacijah, a je nato finale končala na 5. mestu. Na stopničke pa je v finalu stopila Kosijeva, ki je osvojila bronasto kolajno. Kaučičeva je bila osma.

Foto: Gregor Maučec

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.