https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešen Zeleni teden v občini Velika Polana

Velika Polana, 16.04.2018 ob 11:00  

Od 9. do 15. aprila je občina Velika Polana že tretje leto zapored organizirala t. i. ZELENI TEDEN. V sodelovanju z Osnovno šolo Miška Kranjca Velika Polana, vrtcem, delujočimi društvi in drugimi so se tako v tem tednu odvijale številne aktivnosti, tehniški dan, pravljica z delavnicami, EKO kino in drugi dogodki na temo varovanja narave, ločevanja odpadkov, zdravega načina življenja, energije, očiščevalna akcija, kolesarjenje, spoznavanje domače obrti.

 

Še posebej pestro je bilo v četrtek in petek, ko je potekala akcija zbiranja vseh vrst odpadkov, ki so se je občani udeležili v lepem številu. V dveh dneh se je akcije zbiranja odpadkov udeležilo 176 gospodinjstev iz celotne občine. Prav tako potekalo tekmovanje OŠ in vrtca v zbiranju papirja. Količine zbranih odpadkov bodo znane aprila, ko bo znan tudi zmagovalec, ki je prinesel največ papirja. Ves izkupiček od prodaje surovin bodo namenili šolskemu skladu OŠ Miška Kranjca Velika Polana.

Sobotne očiščevalne akcije se je udeležilo 320 občanov in nekaj posameznikov od drugke. Ugotavljajo, da je odpadkov v naravi vse manj, saj so v letošnjem letu nabrali 70 odstotkov manj odpadkov kot leto prej. Namen Zelenega tedna, ozaveščanje občanov o ravnanju z odpadki in ohranjanje čiste narave, tako pušča pozitivne sledi in narava postaja vse manj onesnažena in vse bolj zelena. Očistili so območje vseh treh vasi v občini Velika Polana: Velika Polana, Mala Polana in Brezovica ter tudi več kot 4 kilometrov dolgo brežino potoka Črnec.

V nedeljo, 15. aprila, so Kolesarski klub Biciklin, Polanski Pűcki, sekcija društva ŠTRK Slovenija in podmladkarji Osnovne šole Miška Kranjca pričarali prav poseben dogodek - Klačimo s Pückami in KK Biciklin. Iskali so Palčka Polanskoga, luščili koruzo, našli bobrišče in se vozili na prelepih kolovoznih poteh polanske ravnice. Ogledali so si tudi delavnico v zadrugi Pomelaj ter si na koncu „spajali krűj.“

Foto: Občina Velika Polana

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija