https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nadzor hitrosti na več kot 600 lokacijah

16.04.2018 ob 15:00  

Policisti začenjajo nacionalno akcijo "Hitrost ubija - vozimo pametno", zato bodo na več kot 600 lokacijah nadzirali hitrost.


Žal je prehitra vožnja še vedno eden izmed glavnih razlogov za prometne nesreče, v katerih ljudje umirajo ali se hudo poškodujejo. Z današnjim dnem se je zato začela nacionalna akcija Hitrost ubija – vozimo pametno, v sklopu katere bodo policisti ves teden poostreno nadzirali hitrost.  

Najbolj bodo na prehitre voznike pazili v sredo, ko bodo izvedli »maraton nadzora hitrosti«. Hitrost bodo nadzirali od 6. ure zjutraj pa vse do 18.00 zvečer, in sicer na več kot 600 lokacijah. Bodo pa, kot poroča zurnal24.si, lokacije meritve hitrosti, policisti objavili na svoji spletni strani.

Poleg akcije meritve hitrosti se odvijajo tudi druge dejavnosti z namenom izboljšanja prometne varnosti. Čeprav so trendi prometne varnosti vsako leto bolj spodbudni, je vseeno v prejšnjem letu zaradi prevelike hitrosti na slovenskih cestah lani umrlo 46 oseb. V preventivnih akcijah se bodo osredotočili na tri nevarne aktivnosti. Za alkohol in hitrost se že dolgo ve, da sta kriva za veliko število prometnih nesreč, z napredovanjem tehnologije, pa se nevarni vožnji pridružuje še upora mobilnih telefonov med vožnjo. V okviru akcije bodo v medijih v naslednjih dneh predvajali preventivne oglase, v katerim bodo izpostavljali povprečno razmišljanje, kaj se nam lahko zgodi in kako lahko ukrepamo.

V akciji bodo nastopili tudi ambasadorji prometne varnosti, Rado Mulej, Jože Robežnik, Marko Miladinovič in Franci Kek.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2018 ob 17:13 Janko gost

      Če že govorimo o prometni varnosti!?!?!? Kaj pa naše ceste????? Če bi bile te tako kot morajo biti bi bilo bistveno manj prometnih nesreč!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.