https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Čajanka z Zoranom Predinom ob knjigi Dno nima dna

Murska Sobota, 23.04.2018 ob 22:00  

Ob današnjem svetovnem dnevu knjige so ob 20. uri v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota pripravili Noč knjige – čajanko z Zoranom Predinom.


Slovenija se je mednarodnemu dogodku “Noč knjige“ pridružila leta 2014, soboška knjižnica sodeluje že peto leto.

Zbrane je pozdravila direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota mag. Klaudija Šek Škafar, ki je povedala: “Nocoj bomo znanega slovenskega kantavtorja in vsestranskega glasbenika spoznali v vlogi pisatelja, ki pa po duši ostaja pesnik.“

Z gostom Zoranom Predinom, avtorjem knjige Dno nima dna, se je pogovarjal Orlando Uršič, pisatelj in urednik založbe Litera. Predin je človek, ki gre proti toku, pove svoje mnenje, je oster do politike in kritičen do številnih tem.

Predin je iz knjige, Dno nima dna, prebral kratko zgodbo z naslovom Prijatelja spoznaš v nesreči, ki govori, kako lik piše možu Primožu in mu razkrije, da je ljubimec njegove žene. Pove mu, da ga ima žena še vedno neizmerno rada in da se želi ob njem postarati. Na koncu Primožu razkrije še eno skrivnost, in sicer, da žena oba vara, in to s črncem.

Večer je v prijetnem vzdušju in humorju, s katerim je postregel Predin, hitro minil in obiskovalci so bili navdušeni.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2018 ob 7:39 gost

      Nasilnež s športnih prireditev, spomnimo se brutalnega napada na košarkarskega sodnika, za peščico pa kulturnik.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2018 ob 8:09 zokispoki gost

      po domače.....seronja!

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2018 ob 9:32 Tinka 11 gost

      Zoran ko si bil še s ta-starimi Franci ,si nekaj veljal.Žal pa si že dolgo le "kar neki",ki bo se za promocijo prikazal tudi v reklami za vložke ! Samo, da se zasluži! Žalostno, kaj rata od človeka, ko mu prepoznavnost dvigne ego tako visoko, da ne pozna nobene samokritike! No sin Andrej pa je zelo dober pisatelj!

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2018 ob 14:50 gost

      Ti ljudje ,ki hodijo poslušat vse in vsakega ki ponoči prodaja temo v megli pa meglo nimajo sploh spoštovanja ,do sebe .Vsak njim lahko naklada ,kar hoče in oni mu verjamejo .Predin je ena čisto navadna zguba saj je dokazal ko je hinavsko napadel sodnika

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.