https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

David Žibrat na 21. Austrian Classics osvojil srebrno medaljo

26.4.2018  

V Innsbrucku v Avstriji je prejšnji vikend potekal 21. svetovni pokal Austrian Classics v kickboxingu, ki sodi v serijo turnirjev za svetovni pokal WAKO World Series. 

 

Svetovni pokal Austrian Classics v kickboxingu, ki je potekal od 20. do 22. aprila v Inssbrucku v Avstriji, sodi med enega bolj prestižih. Na turnirju minuli vikend se je letos zbralo 2.124 tekmovalcev iz 29 držav, tja se je odpravila tudi slovenska 28-članska odprava. Slovensko reprezentanco je zastopa tudi član Kickboxing kluba Pomurje David Žibrat.

Davida je rešila dobra kondicijska pripravljenost

Po zmagi v četrtfinalu proti tekmovalcu iz Avstrije in v polfinalu proti tekmovalcu iz Poljske, je moral priznati premoč odličnemu tekmovalcu iz Irske in se tako domov vrnil s srebrno medaljo. Kot je po nastopu v Avstriji povedal David, z borbami ni bil najbolj zadovoljen, saj je puščal preveč prostora za nasprotnike, ki so to tudi izkoristili. Vseeno pa ga je rešila kondicijska pripravljenost, tako da se je do finala prebil s težavno zadnjo minuto v zadnji rundi.

Foto: wako.si

»Finalno borbo sem pričel odlično in prevzel minimalno vodstvo ter kontroliral potek borbe vse do zadnjih 30 sekund, ko pa mi je popustila koncentracija in sem naredil napako, ki jo je izkušeni Irec izkoristil in tako mi je zmanjkalo časa za popravek in sem za las izgubil po točkah 1:2,« je o borbah na prvenstvu v Avstriji še povedal David Žibrat.

Nadaljnje aktivnosti pomurskega kickboxerja

Pomurskega tekmovalca Kickboxing kluba Pomurje čaka 5. maja na Ptuju še borba za naslov državnega prvaka v Full Contactu, potem pa bo imel zaradi napornega razporeda tekmovanj nekaj počitka in regeneracije. V drugi polovici poletja pa se bo pomurski kickboxer že začel pripravljati za evropsko prvenstvo novembra v Mariboru.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.