https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Mikkovi galeriji odprli razstavo Milka Pečanića - Vizualne politike

Murska Sobota, 27.04.2018 ob 13:00  

V sklopu festivala ˝Delu čast in oblast,˝ ki ga pripravlja MIKK Murska Sobota, so v četrtek, 26. aprila 2018, v Mikkovi galeriji Odprto obrobje odprli razstavo Milka Pečanića - Vizualne politike. Razstava bo na ogled do 12. maja 2018. 

Milko Pečanić je kot sociolog/politolog (FDV) in grafični oblikovalec (končuje ALUO, vizualne komunikacije) razpet med tekstopisjem, grafičnim oblikovanjem in ilustracijo. Razstavljena dela (nekaj objavljenih, nekaj nagrajenih) imajo poseben fokus na političnem področju, saj so bila zasnovana za natečaje Mladininih Proglasov in TAM-TAMovih Plaktivatov ter za striparske natečaje. V svojih delih se ukvarja denimo z alternativami potrošništvu, sovražnim govorom, sovraštvom, begunci, cerkvijo, zasvojenostjo z internetom, legalizacijo konoplje, populizmom. Glede na to, da pri nas avtorji družbeno angažirana dela večinoma ustvarjajo pro bono, je cilj ozaveščanje oz. (bolj radikalno) razbijanje vedno večje ravnodušnosti. Poleg platforme za družbeni angažma in kreativno svobodo pa je hkrati to zanj tudi priložnost za izdelavo portfeljskih kosov, ki jih imajo rade družbeno angažirane galerije, kot je MIKK-ova.

V sklopu festivala ˝Delu čast in oblast,˝ ki ga pripravlja MIKK Murska Sobota, bo v petek, 27. aprila 2018, ob 22. uri potekal koncert ljubljanskega stoner benda Jegulja in hrvaškega glasnega stoner rock kvarteta Cojones. Zadnji dan festivala ˝Delu čast in oblast,˝ v soboto, 28. aprila 2018, pa bosta ob 22. uri nastopila Vasko in Klemen Klemen. 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2018 ob 13:03 Lendavski gost

      Bravo Milko!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2018 ob 15:23 čondraš gost

      V svojih delih se ukvarja denimo z alternativami potrošništvu, sovražnim govorom, sovraštvom, begunci, cerkvijo, zasvojenostjo z internetom, legalizacijo konoplje, populizmom. ...torej se ukvarja predvsem z lastnimi demoni ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.