https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti kresovali z Vilijem Resnikom

Murska Sobota, 01.05.2018 ob 6:00  

Tudi v mestnem parku v Murski Soboti je v ponedeljek, 30. aprila, že tradicionalno zagorel kres.

 

V mestnem parku so ob 19.00 pripravili otroško predstavo gledališča Ku-kuc Darko Smetarko, nastopil je tudi mešani pevski zbor Vladimirja Močana DU Murska Sobota.

Ob 20.00 je na odru nastopil Vili Resnik z ansamblom. Obiskovalce je nato nagovorila Ana Jakopič, sekretarka Sindikata državnih organov Slovenije in Sindikata delavcev v vzgoji, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije, ki je povedala: “Ne bomo dovolili, da bodo morali naši sodelavci in sodelavke jutri iskati kruh čez mejo. Sami veste, koliko vaših someščanov mora dejansko namesto v tej lepi Sloveniji služiti svoj trd kruh čez mejo. Zdaj je čas, da nehamo biti na tleh in dvignemo svoj sindikalni boj, boj za naše otroke. Skupaj zmoremo več. Zmoremo lepšo, varnejšo in bolj pošteno Slovenijo, v kateri bo delavec ponovno vrednota.Zato smo se danes zbrali tukaj.“

Ob 21.00 je zagorel kres, ki so ga prižgali taborniki roda Veseli veter. Kres v mestnem parku pred soboškim gradom so organizirali Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, regijska organizacija vzhodna Slovenija, Mestna občina Murska Sobota in Hotel Diana Murska Sobota.

Za dobro vzdušje in zabavo je poskrbel Vili Resnik z ansamblom, ki je zbrane navduševal s svojimi hiti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2018 ob 10:52 gost

      Cene so bile pa res primerne za delavski narod. Bravo Diana, bravo BELECOVA. Vse za svoj žep. Če že pripravljate tako prireditev, potem omogočite ljudem da si kaj privoščijo. Ne pa da gledate samo svojo korist. Zakaj sindikat ne prispeva kaj za pijačo in hrano? Financirajo ga delavci. Govoriti znajo vsi, vsi pa tudi gledajo samo za svojo korist. Sramota.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.05.2018 ob 11:17 Branko gost

      Praznik dela je krvavo priborjen praznik, pa ni komunistični, kot mu nekateri pripisujejo, je pa zelo žalostno to, da je ob državnih praznikih izobešenih tako malo zastav po hišah, niti najbolj zagreti strankarski pripadniki (tudi župani) jih nimajo. Z zastavo izkažeš pripadnost in spoštovanje državi ter prazniku, ne pa političnim opcijam, ki so državo pripeljale pač tja, kjer je.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.05.2018 ob 11:47 špricer -bluz gost

      ZAKAJ BRIŠETE KOMENTARJE , ČE VSEBINA NI ŽALJIVA???????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.05.2018 ob 12:37 gost

      Gospa sindikaliska zelo lepo ste to povedali in upamo, da se vase besede uresnicijo!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.05.2018 ob 14:07 gost

      Katastrofalna ozvočitev!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.05.2018 ob 16:38 pepi gost

      Pesek v oči delavskemu razredu. Na račun delavcev se politiki repenčijo. Če bi res bil pravi praznik dela in bi se organiziralo kresovanje za delavce, potem bi sindikat poskrbel, da bi delavci dobili kak sendvič in pijačo. Sedaj se pa rdeči skrivajo za kresovanji, služijo pa lokalni kapitalisti, ki za komercialne cene prodajajo jedačo in pijačo. Ta pravi delavec je domal spal utrujen od dela, ker ima enega od štirih prostih dni v letu.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.05.2018 ob 21:50 gost

      v černelavcih je bilo kresovanje res lepo primerne cene hrana po ceni vol na žaru 6 € pivo 2€ belecova še itak na to diano pa nej je drugi lasnik katastrofa in tak de za soboške dni na vasi je boljše bilo še na pušči so cigani več ljudi kot v soboti

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.05.2018 ob 9:19 gost

        Koliko razredov šole ti je uspelo narediti? Očitno zelo malo, ker še niste prišli do ločil.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.