https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Opozorilo pred močnimi nalivi, izključena ni niti toča

04.05.2018 ob 6:05  

Napovedi vremenoslovcev so se v sredo uresničile, saj je po Pomurju klestila toča, ki je padala tudi v velikosti jajca. Vremenoslovci so za danes, 4. maja, izdali novo opozorilo pred močni nalivi, sunki vetra, izključena ni niti sodra ali toča. Se bodo napovedi vremenoslovcev uresničile tudi tokrat?

Na območju Pomurja so sredine močne nevihte s točo in udari strel povzročili številne nevšečnosti. Meteorna voda je zalivala številne ceste in kleti.

Vremenoslovci za danes napovedujejo, da bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Padavine bodo pogostejše sredi dneva in popoldne, ko bodo predvsem v vzhodnih krajih krajevno možni tudi močnejši nalivi. Pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17, najvišje dnevne od 17 do 25 °C, navaja Arso.

Močni nalivi in sunki vetra, možna celo toča

Kot navaja portal neurje.si, obstaja na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju nevarnost nastanka močnih neviht z dolgotrajnejšimi nalivi in sunki vetra. Izključena ni niti sodra ali toča. Največjo nevarnost bodo v petek popoldan in zvečer povzročali močni nalivi, zaradi katerih lahko prihaja do težav s hudourniškimi vodami. V zelo kratkem času lahko pade velika količina dežja.

Možnost nastanka superceličnih neviht

Foto: Neurje.si

Čez vikend plohe

Nestanovitno vreme s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami se bo nadaljevalo tudi v soboto. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, ponekod bodo občasno še možne manjše padavine, ki bodo čez dan ponehale. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Ponedeljek bo sončen.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2018 ob 8:37 Majkemi gost

      Vremenoslovci za sredo NISO napovedali toce!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.05.2018 ob 11:38 gost

      sau sau,seveda ka sau...isto so napovedali kak zaj,tak ka nažalost pa de klestilo pa vničilo še tau nekaj ka je ostalo ...naj ide se v ....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.05.2018 ob 11:50 Peter gost

      Ko bo veter polegel bo udarilo saj prihaja iz balkana hladna fronta...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.