https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Beltincih se je zbralo 94 mladih rekrutov

Beltinci , 04.05.2018 ob 15:00  

V Beltincih je potekala že tradicionalna 14. rekrutacija mladih rekrutov . Sodelovalo je 94 mladih fantov in deklet genarije 2000 iz občin Odranci, Beltinci, Turnišče, Črenšovci in Velika Polana.


Čeprav smo v Sloveniji že kar nekaj let nazaj ukinili obvezno služenje vojaškega roka, se je tradicija rekrutacije obdržala vse do danes. V ta namen so se danes fantje in dekleta generacije 2000 tradicionalno na »nabor« v Beltince pripeljali na okrašenih traktorjih in prikolicah. Z okrašenimi vozili so se pripeljali iz Odrancev, Velike Polane, Dokležovja, Ižakovcev, Melincev, Lipovcev, Bratoncev, Črenšovcev, Turnišča, Gomlinice, Bistrice, Beltincev in Gančanov. Ob tem ni manjkalo pesmi in zabave.

Letošnje rekrute je najprej nagovoril župan, ki je povedal, da ga veseli, da ta prireditev še vedno traja in se ohranja, saj je rekrutacija od nekdaj bila pomembnem dogodek. Za njim je mlade s slavnostnim govorom nagovoril Generalni direktor Direktorata Slovenske vojske g. Srečko Zajc: "Čeprav nimamo več naborniškega sistema, je vedarle ostala dolžnost, ki je sicer zamrznila, a v trenutku, ko se razmere poslabšajo, ko vlada in parlament odločita, da je potrebno povečati spososobnosti obrambe države, takrat nastopi trenutek, ko je potrebno povečati stalno sestavo Slovenske vojske. Zavedati se moramo, da mir ni večen in ni samo po sebi umevno stanje. Je trdnjava, ki jo je potrebno ves čas obnavaljati in posodabljati. To pa je dolžnost slehernega polnoletnega državljana in državljanke", je ta povedal.

Še posebaj navdušeni so bili mladi naborniki ob pozdravu vsakoletnega udeleženca rekrutacije v Beltincih, vrhunskega športnika Filipa Fliserja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2018 ob 19:51 gost

      Joj kakši žgoljaši .Vse bi jih morali obvezno v vojsko petnajst mesecev tako kot smo mi služili Titovo vojsko

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.05.2018 ob 20:52 gost

      Koji kurac se grejo z to jebeno regrutacijo, če en sam čundraš nejde v vojso, balavcci nesposobni mamini sinčeki, pojma nimate kaj je to vojska, sami z sebe delate idiote!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.05.2018 ob 21:25 gost

      Pa Slovenija nima vojske.Če bo pa vojna se pa skrijemo.Tou je samo še ena simbolika od vojske.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.05.2018 ob 12:41 gost

      Koji kurac je ukinil slovensko vojsko, nič dražja od današnje nebi bila, pa fantje bi se nekaj naučili. Toda Slovenija bolj papežka od Papeža. Amen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.05.2018 ob 13:56 uniforma gost

      Rabimo mocno policijo in vojsko! Ce hocemo se vedno ziveti v varni drzavi!! Slovenija je varna drzava in naj tako se ostane!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.05.2018 ob 11:24 ne se hecat gost

      Joj kako vas je vse skupaj čas povozil. Eni imajo res čevlje večje, kot pamet. Nekoč je šlo z regruti. Danes je drugače. V vojaških operacijah se uporablja visoka tehnologija, ki je večina sploh ne pozna. In prav tako morajo današnji vojaki biti visoko usposobljeni pametni ljudje. In seveda temu primerno tudi plačani. Vse slovenske regrute, če bi jih imeli, danes ena skupina specialcev pohrusta za malo malico.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.