https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V kulturni dvorani občine Tišina potekala tradicionalna majska prireditev

04.05.2018 ob 18:30  

Danes, 4. maja 2018, je v Kulturni dvorani občine Tišina potekala tradicionalna prireditev Naši zakladi z naslovom ˝Po dolgi beli cesti,˝ ki jo je organizirala Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija. 

Tradicionalna majska prireditev, ki jo prireja Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, je posvečena vsem velikim dogodkom, ki so povezani z 9. majem (kapitulacijo Nemčije, osvoboditev Ljubljane, Dan Evrope). To je že tretja prireditev v ciklusu ˝Naši zakladi˝ z naslovom ˝Po dolgi beli cesti,˝ ki je posvečena uspešnim, ustvarjalnim in uveljavljenim ljudem iz naših prekmursko-pomurskih in slovenskih krajev. Ker naš največji zaklad so ljudje. 

Z mislijo velikega, lani preminulega rojaka in častnega člana Ustanove akad. dr. Antona Vratuše se želimo spomniti njega in mnogih, ki so odšli ali odhajajo, a se vračajo in ohranjajo vezi s svojim izvornim okoljem, svetom ob Muri ter s Slovenijo. Dr. Vratuša je to potrjeval v vsem svojem bogatem življenju. 

V Vrtu na Petanjcih pa so pred prireditvijo zasadili spominsko drevo v spomin narodnega heroja Štefana Kovača.

Na prireditvi so nastopili moški pevski zbor Slava Klavora iz Maribora, Vlado Kreslin in dijaki Gimnazije F. Miklošiča iz Ljutomera. Častni gost in slavnostni govornik je bil akademik dr. Boštjan Žekš, svetovalec Predsednika RS.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2018 ob 9:05 Egon gost

      Super, dobri pevci in recitatorji, še cenimo dobro, čestitke vsem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.