https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Gornji Radgoni odprli razstavo Laure Ličer: Bitja

Gornja Radgona, 05.05.2018 ob 8:00  

V petek, 4. maja, so ob 18. uri, v prostorih Kulturnega doma Gornja Radgona, odprli razstavo z naslovom Bitja. Predstavljene ilustracije so delo umetnice Laure Ličer. Dogodek je organiziralo Društvo za dvig kakovosti življenja Tenzin. 


Bitja so domišljijskega izvora in velikokrat spominjajo ali predstavljajo tudi podobe določenih živali. Slike gledalca ne privlačijo samo z živimi barvami, črno obrobo temveč tudi s krogi. Slednji so prisotni v obliki pravilnega kroga ali elementu oči. Vsako bitje, naj bo še tako domišljijsko, ima oči. 

Njene like oziroma bitja najdemo na različnih podlagah, igralnih kartah (mačji tarok), stenskih poslikavah ter v knjigi Dežka (Franci Rogač), zbirki svetovnih ljudskih pripovedk Nit (Francesca Lazzarato) – brazilske, filipinske in nigerijske ljudske pripovedke; zbirki Bredka Pripovedka (Breda Smolnikar) – 14 pripovedk o ženskih junakinjah, Rojstvo Ljubljane iz duha zmaja (Miha Praprotnik), Z zvezde na zvezdo (Aleksandra Kocmut), Dinozavri in Bajbulčki (Aleksandra Kocmut), Zeleni Jurij prežene zimo (Miha Praprotnik), Škrlatni cvet (Sergej Timofejevič Aksakov), Dobrodošli na planet Zemlja (Bojan Meserko), Perun, glavar groma (Miha Praprotnik) in Čudež v Piranu (Špela Pahor).

Razstavljena dela, ki so na ogled v Gornji Radgoni, niso del zgoraj omenjenih knjižnih ali slikovnih izdaj. Umetnica si sicer želi, da bi bile tudi te slike kdaj izdane v obliki kakšnih zgodb ali pravljic.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.