https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Salonit Anhovo in Panvita Pomgrad v finalu!

9.5.2018  

Na nedeljskem polfinalnem turnirju starejših dečkov, ki je potekal v Murski Soboti, so si domači odbojkarji Panvite Pomgrada z drugim mesto zagotovili nastop na finalnem turnirju štirih najboljših ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Salonita Anhovo.


Na prvi tekmi sta se pomerili ekipi Panvita Pomgrad in KEKO oprema Žužemberk, rezultat je bil 2:1. Za Panvito Pomgrad so igrali Niko Kovačič, Dino Vinkovič, Rene Potočnik, Tjan Novak, Tim Štimulak, Aleks Petrovič, Klemen Novak, Jure Jureš, Niki Vrbnjak, Timotej Prelog, Miha Zelko, trener: Bojan Novak. Za KEKO oprema Žužemberk so igrali Gašper Longar, Niko Longar, Nejc Suhadolnik, David Pajnkiher, Blaž Zupančič, Jure Kocjančič, Mohor Travnik, Jernej Pucelj, Urban Pečjar, trener: Tom Pečar.

Prvo točko je pridobil kapetan domače ekipe Vinkovič. Panvita Pomgrad je z dvema zaporednima blokoma prišli do vodstva z 8:4. Po uspešnem servisu Kovačiča je bil rezultat 11:5. Sledila je minuta odmora na zahtevp trenerja Žužemerka. Po bloku domačega kapetana Vinkoviča je bil rezultat že 17:7. Domači podajalec Jureš je z asom povišal na 18:7. Po več napakah Žužemberka je trener gostov pri rezultatu 8:20 že drugič zahteval minuto odmora. Prvi niz se je končal s 25:9 za Panvito Pomgrad. Drugi niz se je začel zelo izenačeno saj si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Trener Žužemberka je v igro poslal dva visoka igralca in hitro so povedli s 11:8. Gostje so z blokom dosegli 20. točko ter tako končali z drugim nizom s 25:20. V zadnji, odločilni niz so odločneje krenili igralci Panvite Pomgrad in povedli s 4:1. Po minuti odmora je ekipa Panvite Pomgrad obrnila rezultat in znova povedla. Panvita Pomgrad je dobila tretji niz z rezultatom 15:13.

Druga tekma je minila v znamenju boja med Salonit Anhovo in ekipo Hoče. Končni rezultat je bil 2:0 (25:17 / 25:15). Za Hoče so igrali Klemen Novoselnik, Žan Belec, Gal Badrov, Marko Šibila, Jonatan Jezerko, Timotej Vodušek, Gal Fanedl, Alen Dlouhl, Kevin Novoselnik, trener: Darij Kotnik. Za Salonit Anhovo so igrali Dejan Mugerli, Filip Munih, Žan Ponikvar, Klemen Karnel, Jaka Karnel, Patrik Faganel, Primož Jeklin, Mirel Tunanović, Aleksandar Stojanović, Bujar Krasniqi, Rok Lebar, Grega Okroglič, trener: Rok Knafelc. Bolje so začeli Hočani, ki so povedli s 6:0. Kanalci se niso zmedli ter povedli in kmalu je moral trener iz Hoč vzeti minuto odmora. Kanalci so prikazali serijo dobrih servisov. Drugi odmor na zahtevo trenerja Hoč ni prinesel sprememb saj je kanalcem še naprej uspeval dobri servis, uspešni so bili tudi v bloku. Prvi niz se je končal s 25:17 za Salonit Anhovo. Drugi set je postregel z veliko napakami na obeh straneh in posledično sta ekipi dobivali točke na račun nasprotnikov. Kanalci so nato dobili tudi drugi niz, rezultat 2:0.

Na tretji tekmi sta zaigrali ekipi Panvita Pomgrad in Salonit Anhovo. Končni rezultat je bil 1:2 (25:18 / 20:25 / 14:16). Tekmo zmagovalcev so bolje pričeli igralci Panvite Pomgrad. Z vmesnim rezultatom  7:3 je gostujoči trener zahteval minuto odmora.  Po dveh blokih Vinkoviča so domači resneje pobegnili, dobri bloki Štimulaka in Panvita Pomgrad je s točko Vinkoviča dobila prvi niz (25:18). Salonit Anhovo je v drugem nizu povedel s 4:1.Tekma je bila razburljiva. Sobočani so lovili zaostanek in po dveh zaporednih asih Vrbnjaka izenačili na 18 točki in a je kljub temu končnica  pripadla Primorcem. Slednji so dobili niz z rezultatom 25:20. Odločilni, zadnji niz je postregel z izenačeno igro na  obeh straneh igrišča. Gostje prednosti niso zapravili in zmagali niz z 16:14. 

Na četrti tekmi sta se pomerili ekipi KEKO oprema Žužemberk in Hoče. Rezultat tekme je bil 2:0 (25:22 / 25:6). Ekipi sta se veliko menjavali v vodstvu. V drugi polovici niza sta začeli ekipi dobivati točke na račun uspešnih napadov. To je gledalce zelo pritegnilo in napeto so spremljali nadaljevanje tekme. Pri rezultatu 23:21 za Žužemberk je moral trener Hoč vzel minuto odmor. Hočani so svoj servis poslali v avt, ki je pomenilo zmago prvega seta ekipi Žužemberka (25:22). KEKO oprema je povedla v drugem nizu s 5:1. Ekipa iz Hoč je delala preveč napak vodtvo Žužemberka je bilo neizbežno. 

Peta tekma je predstavljala dvoboj med Panvita Pomgrad in KEKO oprema Žužemberk s končnim rezultatom 2:1 (25:22 / 20:25 / 15:9). Domači so tekmo začeli zelo odlično ter povedli s 6:1.  Sledila je minuta odmora na zahtevo gostov. Sledila je zelo izenačena igra. Panvita Pomgrad je držala prednost dveh točk in po asu Kovačiča povedla za 3. V končnici so sta Potočnik in Kovačič poskrbela za vodstvo Sobočanov ter Vinkovič, ki je z uspešnim napadom poskrbel za osvojitev prvega niza, ki se je končal s 25:22. V drugem nizu si nobena ekipa v začetku ni priigrali izrazitejše prednosti. Prvič so za dve točki povedli gostje (10:8), nato so po minuti odmora gostje povedli za 4 točke (12:8). Igralci Panvite Pomgrad niso servirali dovolj močno, zato je Žužemberk prihajal do dobro izdelanih napadov in zbežal že na 19:13. Menjave domačega trenerja so bile ključne, saj je blok Petroviča Panvito Pomgrad približal na 19:22. Žužemberk dobil drugi niz z rezultatom 25:20. Prvo točko v odločilnem nizu so dosegli odbojkarji Panvite Pomgrad. To je pomenilo, da so domačini po dobrem servisu Vrbnjaka zadržali tudi pri menjavi strani (8:7). Potočnik je z blokom zvišal prednost na 11:9. Odločilen niz so domačini dobili z rezultatom 15:9. 

Nagrado za najboljšega igralca je prejel Dejan Mugerli iz odbojkarskega kluba Salonit Anhovo. Najboljši organizator igre je bil Niki Vrbnjak iz Panvite Pomgrad. Za najboljšega napadalca je bil razglašen Nejc Suhodolnik (KEKOoprema Žužemberk). Naj bloker je bil Dino Vinkovič iz Panvite Pomgrad. Nagrado za najboljšega libera je prejel Grega Okroglič (Salonit Anhovo). 

Finale bo 20. maja 2018. 

Končne uvrstitve:

  1. mesto Salonit Anhovo 

  2. mesto Panvita Pomgrad 

  3. mesto KEKOOprema Žužemberk

  4. mesto Hoče

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.