https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti bo potekalo 13. mednarodno srečanje harmonikarjev pannoniaccordion

Murska Sobota, 08.05.2018 ob 15:00  

Danes, 8. maja 2018, je v prostorih Zvezde Murska Sobota, potekala tiskovna konferenca Društva harmonikarjev Murska Sobota. Društvo harmonikarjev Murska Sobota organizira 13. mednarodno srečanje harmonikarjev pannoniaccordion, ki bo potekalo od srede 9. maja pa do sobote 12. maja 2018. 


13. Mednarodnega srečanja harmonikarjev pannoniaccordion se bo udeležilo preko 400 aktivnih udeležencev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, Poljske, Ukrajine, Belorusije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne Gore. 

Tekmovanja in koncerti se bodo odvijali v Evangeličanski cerkvi, Baročnem salonu soboškega gradu, Salonu Murska Republika in Gledališču Park. V tekmovalnem delu se bo predstavilo 120 harmonikarjev solistov in 9 komornih skupin. Tekmovali bodo v disciplinah solisti klasična glasba, komorne skupine klasična glasba, solisti zabavna glasba, solisti narodnozabavna glasba in solisti na diatonični harmoniki. Ocenjevala jih bo strokovna žirija, ki jo sestavljajo ugledni glasbeniki in pedagogi številnih evropskih držav. Na vse prireditve je vstop prost.

Podnevi bodo potekala tekmovanja harmonikarjev solistov in komornih skupin, zvečer pa se bodo zvrstili koncerti:

  • - sreda, 9. maj 2018, ob 19.30 v Evangeličanski cerkvi Murska Sobota: koncert klasična glasba-Andraž Frece, harmonika
  • - četrtek, 10. maj 2018, ob 19.30 v Evangeličanski cerkvi Murska Sobota: koncert nagrajencev v klasični glasbi
  • - petek, 11. maj 2018, ob 18.00 v Salonu Murska Republika: koncert nagrajencev v klasični in zabavni glasbi
  • - petek, 11. maj 2018, ob 19.30 v Gledališču Park: koncert Simine Zanchini
  • - sobota, 12. maj 2018 ob 18.00 na terasi Pivnice Zvezda: aključni koncert nagrajencev v narodnozabavni glasbi

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.