https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V občini Kuzma imajo težave s plazenjem

09.05.2018 ob 6:01  

V ponedeljek, 7. maja 2018, je potekala 24. redna seja občinskega sveta občine Kuzma. Seje se je udeležilo 8 svetnikov, 1 član je bil neupravičeno odsoten.

 

Plazenje

V začetnem obravnavanju zapisnikov 23. seje, odbora za kmetijstvo, odbora za gospodarstvo, odbora za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je bil izpostavljen problem plazenja, ki v nekaterih primerih že ogroža stanovanjske objekte v občini. Svetniki in župan so se strinjali, da sami tega problema ne morejo sanirati, zato bodo za pomoč prosili državne organe, pristojne za to področje. Izpostavili so tudi problem slabega stanja cest v nekaterih vaseh po občini, ugotovili so, da nimajo zadostnih sredstev za popravilo vseh cestnih problemov. Strinjali so se, da bodo prioritetno popravili vsaj večje luknje in že letos obnovili katero od problematičnih cest. 

Nekaj članov je izrazilo tudi razočaranje nad komunalnimi delavci, saj „ne dohajajo dela in mu niso kos.“ Ti delavci so občasno bili opaženi v vinjenem stanju, dogovorili so se za nekaj ukrepov, ki bodo poskrbeli za izboljšanje situacije. Na to temo bo še sklican izredni posvet.

Kljub vsem težavam je bilo stanje stabilno

Ob pregledu financ za leto 2017 je bilo izračunano, da dolg občine znaša približno 270€ na občana. Nekatere občine so veliko bolj zadolžene od tega zneska. Svet se je strinjal, da zadolževanje v okviru zmožnosti odplačevanja ne predstavlja velike obremenitve, veliko pa pomeni v razvojnem smislu. Obveznosti občine so vedno plačane sproti. Letos planirajo 4 večje investicije v 2. polovici leta, nekaj teh pa je odvisnih od javnih razpisov, ki tudi narekujejo dinamiko teh projektov.

Premalo sredstev za šport in kmetijstvo

Za letni program športa v občini za leto 2018 je namenjenih 18.000€, kar je po mnenju župana premalo, vendar pa je bil sklep sprejet v interesu tega, da se izda razpis in društva lahko čim prej dobijo potrebna sredstva. Za program kmetijstva je letos namenjenih le 12.100€.

 

Prireditev ob občinskem prazniku

Beseda je tekla tudi o začetku organizacije 19. občinskega praznika, ki bo potekal 1. 7. Za učinkovitejšo organizacijo in izvedbo dogodka je bil sestavljen organizacijski odbor, kateri bo do 25. maja sestavil predlog programa in ga predal odboru za negospodarstvo. 

Župan je predlagal organizacijo dodatne prireditve ob obletnici priključitve Prekmurja matični deželi 2019. Z murskosoboškim županom se je že sestal in povedal da projekt podpira. Dogodek naj bi bil „eno preprosto ljudsko rajanje s pohodom,“ poudarek naj bi bil na etno folklori. Sofinanciranje dogodka pričakujejo s strani države, prav tako pa je bil podan predlog o postavitvi tromejnega kamna v Ljubljani. Ta bi bil postavljen kot spomenik priključitvi Prekmurja. 

„Smo v službi ljudi.“

Župan izvaja delovne posvete, ki so namenjeni zbliževanju ljudi in župana, na njih pa ima vsakdo možnost, da z županom spregovori direktno in „na 4 oči.“ Zaenkrat je odziv občanov dober, v kolikor se bo izkazalo da se občani ne odzivajo bodo posveti ukinjeni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.