https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zofka prinaša dež in hladno vreme

Murska Sobota, 14.05.2018 ob 13:15  

Letošnji ledeni možje in poscana Zofka, ki goduje 15. maja, prinašajo hladno in deževno vreme. 

Ledeni možje, sv. Pankracij, Servacij in Bonifacij, godujejo od 12. do 14. maja. V preteklosti so jim pripisali krivdo za mrzlo in mokro vreme, ki se ob še možnem prodoru polarne zračne mase lahko pojavi v maju. Za njimi, 15. maja, goduje sv. Zofija in ker na god sv. Zofije rado dežuje, so ji po ljudskem izročilu nadeli ime mokra oziroma uscana Zofka.

Po ledenih možeh se ravnajo mnogi vrtičkarji po Sloveniji, saj velja, da je s saditvijo nekaterih sadik na prosto dobro počakati, da minejo ledeni možje in da se zemlja dovolj ogreje. To še posebej velja za plodovke, med katere spada paradižnik.

Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh? 

Danes, 14. maja, goduje tretji izmed ledenih mož, to je Bonifacij. Za danes so napovedane krajevne padavine, možni pa so tudi močnejši nalivi. Dež bo najbolj izdaten na severovzhodu države. Ponoči bodo padavine oslabele in ponehale.

V torek, 15. maja, na Zofko, bo najhladnejši majski dan. Popoldanske temperature bodo pod 20°C. Vreme bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami, pihal pa bo jugozahodni veter. V sredo, se bo nadaljevalo nestabilno vreme s krajevnimi nehitami, tempraturo do 20°C, pihal pa bo jugozahodni veter. V četrtek bo spremenljivo oblačno vreme, sončna obdobja nodo prekinjala krajevne plohe in nevihte. Temperature bodo med 17°C in 22°C. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.