https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurska medicinska sestra Marija Kohek dobitnica zlatega znaka

15.05.2018 ob 11:00  

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester se je zaključil 16. simpozij zdravstvene in babiške nege, zlati znak za delo na strokovnem področju pa je prejela tudi pomurska medicinska sestra Marija Kohek, medicinska sestra za obvladovanje bolnišničnih okužb.


Slovenske medicinske sestre in babice so tako kot milijoni medicinskih sester in babic po vsem svetu glasne zagovornice enake dostopnosti do zdravstvene oskrbe za vse, ki jo potrebujejo.

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester, ki ga obeležujemo 12. maja, je Zbornica – Zveza organizirala 16. simpozij zdravstvene in babiške nege, ki je potekal pod geslom Zdravje je človekova pravica. Na simpoziju so bili med drugim predstavljeni rezultati prve slovenske raziskave o obremenjenosti, tveganjih in škodljivih vplivih na delovnih mestih zaposlenih v zdravstveni in babiški negi v zdravstvenem in socialnem varstvu, ki jo je v obdobju 2015–2017 v sodelovanju  s Kliničnim inštitutom za medicino dela, prometa in športa UKC-ja Ljubljana izvedel Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije.

Na večerni slovesnosti je Zbornica – Zveza podelila tudi najvišja priznanja zlati znak, prejela pa ga je tudi medicinska sestra Marija Kohek, medicinska sestra iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.



    Komentarji

    1. gost
      15.05.2018 ob 13:37 gost

      čestitke tudi za marijo saj tudi prekmurje dobi nekaj ne samo žabarija

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2018 ob 19:36 A79 gost

      Čestitke!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2018 ob 11:14 Hvaležna gost

      Iskrene čestitke ter uspešno še vnaprej!Hvala za vaše človekoljubno delovanje,pomembno za zdravljenje in počutje bolje za!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.