https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Radenci v znamenju 38. Maratona treh src

Radenci, 19.5.2018  

Tudi letos so se tekači in pohodniki podali na različno dolge proge v sklopu tradicionalnega 38. maratona treh src v Radencih. Maraton treh src velja za najstarejšo maratonsko prireditev pri nas.

Na različne trase maratona se je preko spleta prijavilo več kot 2500 tekmovalcev. Od tega se jih je 243 podalo na razdaljo 42 km, polmaraton dolg 21 km je teklo 1101 tekačev. 10-kilometrskega maratona Radenska Naturelle se je udeležilo 1351 tekmovalcev, 934 pa se jih je podalo na Oazin 5,5-kilometrski tek.

Na Maratonu treh src so tudi tokrat poskrbeli za najmlajše, saj se danes popoldne obeta tudi Veveričkin in Srčkov tek za otroke. 152 nordijcev se je podalo na 10-kilometrsko traso, številni pohodniki so se udeležili tudi pohoda treh src.

Organizatorji so tudi tokrat z najrazličnejšimi animacijami poskrbeli, da bo dogajanje cel dan pestro, zvečer pa bo za zabavo v Radencih na koncertnem odru poskrbela evrovizijska finalistka Lea Sirk. Občinstvo bo pred njenim nastopom ogrela domača funk in rocknroll skupina The Cock Tails.

 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...   

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2018 ob 1:29 komen gost

      Vse pohvalae, da slikat ein omenjate nordijsko hojo. Ljubljanjski gčlavni portlai pa kot da je ne bi bilo, čeprav je štela za Evropski pokal in je bilo toliko tekmovalcev iz tujine

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.