https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Olimpija dobila večni derbi

21.5.2018  

Minuli konec tedna je v razprodanem Ljudskem vrtu potekal derbi 34. kroga državnega prvenstva, kje so nogometaši Olimpije premagali Maribor. Olimpija je dva kroga pred koncem na vrhu lestvice in vse bližje naslovu prvaka, saj ima dve točki prednosti pred Mariborčani. V razprodanem Ljudskem vrtu se je zbralo 12 tisoč gledalcev. 

NK Maribor : NK Olimpija 2 : 3 (1 : 1)

Strelci: Čanađija (3), Zahović (12), Zahović (52), Kronaveter (74, 11m), Vombergar (90).

NK Maribor: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler (88 Vrhovec), Kramarič (71 Mešanović), Hotić (78 Mlakar), Zahović, Tavares. Klop: Cotman, Rajčević, Vrhovec, Ahmedi, Vršič, Mešanović, Mlakar. Trener: Darko Milanič.

NK Olimpija Ljubljana: Ivačič, Apau, Ilić (64 Savić), Uremović, Štiglec, Miškić, Čanađija, Tomić, Davidson (58 Vombergar), Kronaveter (90 Zafirović), Issah. Klop: Vodišek, Zarifović, Kapun, Savić, Alves, Vombergar, Benko. Trener: Igor Biščan.

Na Ljudskem vrtu pa tudi tokrat ni šlo mimo skrivanja bakel, kazanja zadnjice, udarjanja z glavo ob steklo in celo ropa. Organizirani navijači so med tekmo večkrat prižgali večje število bakel, zaradi tega bo moral organizator prireditve plačati kazen.

Mura se vrača v prvo ligo

Prvoligaški nogomet se po petih letih premora vrača tudi na zelenico soboške Fazanerije. Prekmurski ljubitelji nogometa že z nestrpnostjo čakajo na dan, ko bodo lahko na domači zelenici spremljali prvoligaške dvoboje.

Muraši so minuli konec tedna že prejeli pokal prvaka 2. SNL in slavnostno proslavili napredovanje v 1. SNL. Pri NŠ Mura so napovedali okrepitve, saj merijo na prvo polovico lestvice. 

Muro je že v sezoni 2012/2013, ko je nazadnje igrala v 1. SNL, vodil Ante Šimundža, ki bo Muraše vodil tudi prihodnjo sezono. Ljubitelji nogometa iz pokrajine ob Muri bodo tako v prihodnji sezoni prišli na svoj račun, saj bodo na Fazaneriji spet zaigrale najboljše slovenske nogometne ekipe.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2018 ob 23:15 gost

      Odlicna tekma in odlicno navijanje obeh navijaskih skupin!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2018 ob 8:04 pipi gost

      Ka je z Boharjem pri Maribori?San slišal,da ni v kadru že mesec dni in da bi naj šel v Muro.Zna što kaj?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.05.2018 ob 12:30 gost

      Mariboru ni pomogel niti Skomina, sramota za tako sojenje, niti Čeferin, niti nihče. Tak je tudi prav, se pa že Real lahko veseli novega naslova v Evropi, saj ima velikega zavetnika v vodilnem v krovni organizaciji, Čeferinu kot Realovem navijaču (sama izjava Čeferina. In ponovno bo real prvak s pomočjo sodnikov, že neštetič, mislil pa sem, da bo Čeferin naredil red v Evropi. Naredil je eno veliko sodniško štalo, kjer so izpadali klubi Juve, Barca, Siti, prav vsi trije z veliko sodniško ciganijo. In to je nogomet, če pa pred četrtfinalom veš, kdo mora zmagat. Čeferin pa kot nov osvoboditelj Evropskega nogometa, 3x hujši kot predhodniki.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.05.2018 ob 16:12 gost

      Izpadel je protu Realu tudi Bajern, že drugič zapovrstjo s to prekleto sodniško mafijo, g. Čeferinu je pa to povšeči kot zvestemu navijaču Reala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2018 ob 12:07 gost

        Sodniki v SLO krojirajo rezultate in kdo bo prvak in koga bojo se rešili če je kdo gledal tekmi obe Veržej-Radomlje in Krko bi se nasmejal kako hitro že na začetku tekme dosodit po dva penala da nebi Veržeju kaj prišlo na pamet o kaki zmagi pa bi zmagali res="= in se rešili izpada samo to nebi bilo po volji nekomu ...... na koncu pa so Veržejčarje podarili zmago Brežicam z mojega pogleda , vse skup je ena farsa.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.05.2018 ob 18:00 gost

      mura bo naredila veliko napako,če bo pripeljala v klub nogometaše ,kateri so v svojih klubih odpisani. in tu je tudi bohar.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.