https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Dvoličnost SDS-ovega kandidata za poslanca Bojana Petrijana in njegov izstop

22.05.2018 ob 7:20  

Bojan Petrijan je vskočil kot kandidat za poslanca SDS potem, ko je SDS zaradi medijskega razkritja umaknil iz prvih vrst svojega občinskega svetnika in domnevnega pedofila Stanka Recka. Petrijan je po porazu Štihca na lokalnih volitvah na mestni občini moledoval za službo, vendar ni bil uslišan. Je pa Petrijan tudi že protestno izstopil iz izvršilnega odbora stranke SDS.


Zanimivo je, da je Bojan Petrijan kot direktor občinske uprave Mestne občine Murska Sobota zvesto služil Antonu Štihcu, bivšemu županu MO Murska Sobota in sedanjemu kandidatu Združene desnice. Takoj po porazu Štihca na zadnjih lokalnih volitvah, je Petrijan ploščo obrnil in po naših preverjenih virih svoje domnevno znanje ponudil novemu soboškemu županu. Ponudil se je za direktorja občinske uprave, občinskega sekretarja ali celo direktorja Komunale. Vendar tako kot mnogi drugi tudi nova občinska oblast ni verjela v Petrijanove sposobnosti in so njegovo moledovanje za službo zavrnili. Takoj, ko je izvedel za negativen odgovor pa je ubral že znano pot in šel na bolniško.

Petrijan se je pri mnogih lokalnih gospodarstvenikih predstavljal kot velik strokovnjak, vendar se nikjer ni dolgo zadržal. Zamenjal je več služb, kjer so ga vsepovsod odslovili (Ouček d.o.o., Kolmanič & Dokl d.o.o.), sedaj je plačan s strani Nove 24TV, da izdaja SDS-ovo lokalno spletno trobilo, ki ga financira krog okrog madžarskega predsednika Orbana. Seveda ima ta Petrijanov medij izredno slabo gledanost, saj ima po več kot letu dni delovanja le nekaj 100 unikatnih ogledov dnevno (toliko je tudi privržencev SDS-a v Pomurju) in bo zelo verjetno zdržal le do lokalnih volitev v novembru letos, ko se bo Orbanova pipica zaprla.

Je pa Bojan Petrijan znan tudi kot prepirljivec, saj imata z dolgoletnim predsednikom SDS Murska Sobota Karlom Šošom dolgo zgodovino sporov in prepirov. Petrijan je zaradi spora s Šošem tudi izstopil iz izvršilnega odbora SDS, v obvestilu za javnost pa takrat zapisal:

“Spodaj podpisani Bojan Petrijan, dolgoletni član Slovenske demokratske stranke javno protestiram zoper pisanje sporočil za medije, ki jih v imenu celotnega mestnega odbora stranke, ne da bi se o tem posvetovali s tistimi, ki nas potem kolektivno podpišejo pod tekste kot »MO SDS Murska Sobota« pošilja, najverjetneje v interesu nekaterih drugih, predsednik IO g. Karel Šoš.

Vsa sporočila za medije v zadnjem času so pretežno uperjena v smer javne diskreditacije našega nekdanjega člana, bivšega predsednika mestnega odbora in župana SDS Antona Štihca.

Sem član Izvršilnega odbora - najvišjega organa stranke SDS na lokalni ravni in ne delim mnenja s posamezniki v vodstvu, ki bi o takih opredelitvah moralo za mnenje povprašati organe stranke in tako delovati demokratično v praksi in ne zgolj po imenu. Za mnenje o takem ravnanju sem se obrnil na nekatere druge člane stranke iz strankinih organov in ugotovil, da gre za »soliranje« posameznikov v stranki. Gospod Štihec ni v sporu s člani naše stranke SDS ne na lokalni kot tudi ne na državni ravni, ves čas si je celo prizadeval na sodoben nerazdruževalen način povezovati različno misleče. Menim tudi, da bi stranka v tako kočljivih časih morala komunicirati o pomembnih razvojnih temah, podajati konstruktivne predloge in si prizadevati delovati združevalno. Na način kot stranka deluje danes ne bomo pridobili zaupanja med prebivalstvom v MO Murska Sobota, padanje ugleda stranke zaradi interesov peščice posameznikov pa bo iz dneva v dan večje.

Od omenjenega pisanja, ki v javnosti vzbuja zgolj občutek osebnega maščevanja nekaterih in njihovega osebnega obračunavanja zgolj z g. Antonom Štihcem, se zato distanciram in ker ne gre za prvi taki primer izkoriščanja stranke v zasebne namene in skrivanja posameznikov za imenom MO SDS Murska Sobota tudi nepreklicno odstopam iz Izvršilnega odbora mestnega odbora SDS.

Nadzornemu odboru MO SDS pa predlagam, da okoliščine izdaje takih dokumentov zaradi velike verjetnosti zlorabe pooblastil, nedemokratičnega ravnanja in koriščenja stranke za zasebne namene obračunavanja z drugimi razišče in v primeru, da nimajo podpore uradnih organov stranke, predlaga razrešitev predsednika Mestnega odbora SDS.

Več kot zaskrbljujoče je, da se SDS do očitanih dejanj svojega člana in funkcionarja Stanka Recka tudi nikoli ni javno opredelil, ne glede nato, da so slednjega uradno “odstavili” kot kandidata za poslanca. Več o tem si lahko preberete tukaj in tukaj.

 

 

 

    Fotogalerija