https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Smo res najbogatejša država?

23.05.2018 ob 6:05  

Na okrogli mizi z naslovom "Kam pluje slovenska jadrnica?", ki je potekala v sklopu 23. Internautice, najpomembnejšega navtičnega sejma na Jadranu, so si udeleženci okrogle mize enotnega mnenja, da je Slovenija fantastična.

Slovenija je fantastična, saj imamo zelo dobro urejen sistem in blaginjo, meni Lovro Peterlin, član uprave A1 Slovenija. Po njegovem mnenju je čas za vlaganje v dobre kadre, saj je prepričan, da smo Slovenci inteligentno iznajdljiva, edino kar nam manjka je kanček samozavesti, da bi iz zelo regionalnega prešli na globalni pogled.

Vlaganje v kadre

Beg izobražencev pa ni edini problem. Dogaja se namreč, da podjetja objavljajo razpise, na katere se kljub devetodstotni brezposelnosti ne prijavi nihče, meni direktor združenja za promet v GZS Robert Sever.

Saša Mrak, direktorica Združenja Manager, je izpostavila problematiko izseljevanja pri mladih, saj se jih veliko izseli iz Slovenije.

Foto: delo.si

Slovenija, najbogatejša država na svetu

Ustanovitelj skupine Elektronček in igralniškega podjetja Interblock, Joc Pečečnik je povedal, da je Slovenija najboljša država na svetu. »Živimo v najčistejši državi. Nobene države nisem srečal, kjer bi se lahko brezplačno izšolal v tako kakovostnem izobraževalnem sistemu do doktorskega naziva, nobena država ne daje toliko zdravstvenih storitev brez večjih stroškov, toliko lepih cest, lepih cerkva ... Videl pa sem države, kjer državljani precej manj tarnajo kot Slovenci,« navaja Delo.si.

Pečečnik je še mnenja, da so naš velik problem nizke plače, kar nas bo po njegovem mnenju še teplo.

Ob koncu okrogle mize so bili sodelujoči enotnega mnenja, da bi cilj do najboljše države na svetu dosegli veliko hitreje, če bi temu dodali več dobre volje in optimizma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2018 ob 8:37 gost

      g. Joc Pečečnik vse si lepo povedal o Sloveniji, kar je tudi res, toda plače in dostojno življenje tistih, ki so 40 let prispevali, da se je Slovenija ohranjala v tem, kar omenjaš pa je zajebala mafijska politika in pohlepni delodajalci. Ne da ne dajo delavcu dostojne plače, še državo prevarajo z neplačanim davkom. In potem so davki krivi, da so lače male. Vse to pa lepo spremlja politika, je pa 100 res, v vseh mafijskih poslih je zraven vsaj EN POLITIK, ki ima vpliv na dogajanje, temu pa se pridruži odvetnik, sodnik in stric iz ozadja.Pika. Če bi že bilo potrebno, samoni, ker se je posel delal leta 1996, bi dal primer na svetlo, samo takrat pa še danes ni moč dokazati takih mafijskih ekip, ker kot sem že omenil, nastopajo osebe iz vseh sistemov in ni vrag, da bi vrana vrani izkljula oči. Zato je danes polovica državljanov dostojanstveno okradena.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.