https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Plakati stranke SDS ogrožajo prometno varnost

24.05.2018 ob 12:04  

Plakat Jožice Jakob in Bojana Petrijana ogroža prometno varnost v Černelavcih. Mestna občina Murska Sobota bo zoper stranko SDS izpeljala prekrškovni postopek, v katerem bo v skladu z Odlokom o občinskih cestah izrečena globa.

Občine v Pomurju imajo v času volitev organizirana plakatna mesta, kjer politične stranke in liste dobijo na razpolago plakatna mesta, ki so med strankami pravično razporejena. Pri nekaterih občinah potekajo celo žrebanja za plakatna mesta, kot npr. na področju Mestne občine Murska Sobota.

V času teh volitev, kakor tudi na vseh prejšnjih, pa se pojavljajo tudi plakati, ki so na privat zemljiščih in v določenih primerih tudi na javnih površinah. Največji delež plakatov ob cestiščih v Pomurju, ki so na javnih površinah, po naši oceni pripada stranki SDS, ki je glede tega »najboljše« organizirana.

Žal, pa so plakati velikokrat postavljeni neprimerno, oz. celo tako, da ogrožajo prometno varnost. Eden izmed zelo izstopajočih primerov je plakat Jožice Jakob in Bojana Petrijana v Černelavcih na križišču med Goričko in Gederovsko ulico. Plakat sam je skoraj že na cestišču in v vidnem polju stop znaka. Taka postavitev je po našem mnenju popolnoma neprimerna in ogroža prometno varnost.

Za komentar glede konkretnega primera postavitve plakata smo povprašali tudi na Mestno občino Murska Sobota, kjer so nam sporočili, da je dne 23. maja 2018 bil evidentiran omenjeni obvestilni pano, ki je postavljen brez soglasja občinske uprave in v nasprotju z Odlokom o občinskih cestah v MOMS. "Vsi postopki v smeri odstranitve tega panoja so v teku, kar pomeni, da mora biti pano odstranjen nemudoma, v kolikor kršitelj ne odstrani panoja, bo le-ta odstranjen s strani komunalne službe na stroške kršitelja. Zoper kršitelja bo tudi voden prekrškovni postopek, v katerem bo v skladu z Odlokom o občinskih cestah izrečena globa," je zapisala MOMS.

Glede na navedeno nas zanima ali bi stranka SDS in konkretna kandidata nosila odgovornost v primeru prometne nesreče. 

Za uraden odziv smo zaprosili tudi stranko SDS, na katerega še čakamo.

Vljudno naprošamo bralce, da nam pošljete fotografije plakatov različnih političnih strank in list, ki so morebiti postavljeni na mestih, kjer ogrožajo prometno varnost.

Fotografije nam pošljite na e-mail: urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2018 ob 11:51 ms gost

      SDS - Sloveniji delamo sramoto...

      25 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2018 ob 17:45 Slovenec gost

        No to je pa res BEDA od BEDE. Da se pise o plakatih... Kaj se pa delate neumne? Kaksni plakati pa ogrozajo promett?? Bolano... To je samo strah da bi res zmagala stranka SDS!!

        13 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.05.2018 ob 11:53 sobočanec gost

      Ta stranka nima meje. Vse za dosego cilja, tudi prometna varnost jih čisto nič ne briga. Samo ljudje nismo bedaki.

      18 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2018 ob 12:30 sobočanec1 gost

        ne ti nisi bedak, ti si najbolj pameten v soboti, daj kandidiraj ti za zupana, da tebe izvolimo..... lp :)

        11 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.05.2018 ob 11:55 jaužek gost

      Še dobro ka so nej đali srejdi ceste svojoga plakata. Naj njin dajo takšno kazen ka jih zuje.

      14 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.05.2018 ob 12:00 propadli podjetnik gost

      Naj Janša pride pa ga osebno odstrani, če gaje že njegov vojak Šoš postavo.

      12 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2018 ob 12:14 claudia gost

      Kakšna gonja proti SDS! Strah, da SDS zmaga, je ogromen. Po vsej Sloveniji na vseh levih portalih je ista gonja proti SDS. To je organiziral (podkupil) Jankovič z svojimi kompanjoni in strici iz ozadja, saj je izjavil, da bo storil vse, da Janša pod nobenim pogojem ne sme zmagat. Lopovi trepetajo, če bi Janša zmagal, ker potem bodo krivci za bančno luknjo v zaporu! Samo bojim se, da ne bo mogel zmagati, ker so strici premočni (bogati), ker denar sveta vladar!

      21 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.05.2018 ob 12:26 claudia gost

      Sobočanec, glih té 11 miljardne bančne luknje, so podkupile večino medijev v SLO, da "bedaki" verjamejo in nasedejo stricem iz ozadja, kdo so pravi lopovi ( že mafija)! Bojim se, da bo atentat na Janšo, kot je bil na Kranbergerja!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2018 ob 18:27 gost3214 gost

        meni se zdi da je janša med temi "strici iz ozadja"... pa prosim ne primerjaj janše s krambergerjem, ker je kramberger dajal svoj denar revnim pa še dosti bolj zavzet je bil za malega človeka.... kar za janšo ne velja kaj dosti...

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.05.2018 ob 12:26 gost

      prokleta levičarska golazen

      18 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.05.2018 ob 12:31 gost

      Tudi jaz bom to leto izjemoma volil sds, čeprav jim še nikoli nisem dal glas, to kak jih levičarji pa mediji napadajo samo še bolj pritegne narod, da bodo tisti nevtralni dali glas sds.

      14 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. razmislek
      24.05.2018 ob 12:37 razmislek

      OK, ne bi rekel, da ti plakati res neposredno in na veliko ogrožajo prometno varnost. Ampak tudi če je nevarnost potencialna, predvsem pa če za plakatiranje obstajajo pravila in je tako postavljanje plakatov v nasprotju z njimi, jih je zagotovo potrebno odstraniti, pa naj bodo od SDS-a ali katerekoli druge stranke. Bi pa omenil drugo problematiko na tem mestu in pri temi, ki je sveža, kljub temu, da sem svoje mišljenje podal tudi v eni izmed prejšnjih objav na temo SDS. In sicer.. Na začetku na najprej omenim, da nisem član kakšne politične stranke nimam kakršnihkoli interesov, ki bi bilo povod, da se priključim razpravi, temveč bi rad podal samo svoje mnenje in slišal vašega. Torej... slišim in vidim, da SDS svojo kampanjo gradi med drugim tudi na obljubah delavcem migrantom zaposlenim v Avstriji. Obljubljajo rešitve. In velik delež takih delavcem jim tudi verjame, da ne rečem "nasede". Seveda gre za dobro politično potezo. Ampak... a se vam ne zdi, da je imela omenjena stranka škarje in platno v rokah. Torej, v letih 2004-2008 ni bilo nobenih konkretnih premikov (v smislu predlaganih rešitev, kaj šele sprejetih ukrepov). Takrat je bila zadeva mnogo bolj "sveža". Pahorjeva vlada je leta 2010 vsaj začasno zadevo uredila in uvedla olajšavo, ki pa jo je Ustavno sodišče razveljavilo oz. ugotovilo njene neskladnost z Ustavo. Pri vsem skupaj se mi zdi zaskrbljujoče, da bodo volivci, ki so zaposleni v Avstriji v veliki meri podprli stranko SDS samo zaradi omenjene obljube in ne glede na preostale rešitve in poglede na preostale problematike. Delavci migranti, ki berete, dajte mi odgovorit: Zakaj? Razumem, da je situacija okrog obdavčitve za marsikoga krivična, ampak ne razumem zakaj spet podpret SDS, ki vašo situacijo spretno izkorišča. Po drugi strani pa imate stranko ReSet, ki ima vsaj neke konkretne rezultate dela na spornem področju (mislim tudi na CI Apače in sindikat), predvsem pa mnogo bolje pozna situacijo.Pri SDS se pa bojim, da bo spet ostalo pri obljubah. Obljubljajo Vam namreč sprejetje mednarodne pogodbe z Avstrijo, ki bi naj problem rešila, nič pa ne povejo o tem kakšne bi naj bile rešitve v tej pogodbi - vsaj jaz jih nisem slišal. Pa naj dodam, da se tudi z nekaterimi potezami stranke ReSet v preteklosti nisem strinjal, ampak kar zadeva zavzemanje za delavca migranta, ki dela v Avstriji so naredili zagotovo več od SDS-a.

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2018 ob 10:26 gost

        Če bo vsaj peščica teh ljudi dobro premislila koga obkrožiti prihodnjo nedeljo, je cilj dosežen. Tudi tisti, ki se strinjate in poznate kakega delovnega migranta: recite jim samo, da naj premislijo. Tudi meni se ne zdi se mi pravično, da mi nekdo na enem vprasanju gradil celotno kampanjo v določenem okraju. In ravno to pocne SDS z delavci migranti.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.05.2018 ob 12:50 za GORIČKO gost

      https://www.youtube.com/watch?v=N5wFx-008lw

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.05.2018 ob 12:53 claudia gost

      Razmislek, tako kot so Orbanu (pomeni desnica) Madžari na prvem mestu, tako so SDS-u Slovenci na prvem mestu za skrb, ne kot Levica, ki so jim migranti z Šamijem ne čelu, na prvem mestu. Desnica se vedno bori za svoje ljudi, levica pa vedno za tujce - videno zadnjih nekaj let!

      18 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • razmislek
        24.05.2018 ob 13:04 razmislek

        Naloga vsakega političnega funkcionarja bi morala biti skrb za ljudi, predvsem domače ljudi, tu se strinjava. Ampak, meni osebno se zdi nepravično do ljudi, da jim obljubljaš nekaj, za kar si že imel možnost, da urediš pa tega nisi storil, oz. ne samo, da nisi temveč niti nisi veliko poskušal. V zadnjem času se na veliko sliši iz ust delavcev migrantov, kako je potrebno voliti SDS in da bodo oni zadevo uredili. Na njihovem mestu bi pošteno razmislil.

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • razmislek
        24.05.2018 ob 13:14 razmislek

        Kolikor je namreč meni znano (pa naj me nekdo popravi, če se motim) tudi v zadnjih štirih letih v DZ niso predlagali nekih konkretnih rešitev, kako rešiti situacijo. Začuda so se zdaj v predvolilnem času spomnili rešitve. Ne - niso se spomnili rešitve, spomnili so se, da bi bilo dobro tem ljudem nekaj obljubiti.

        6 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2018 ob 22:31 hello gost

        Claudia kelko pa mamo migrantov v Slo ka so naenkrat takšen problem ? 15 ? nikšen boug nešče tu ostati amapak SDS prikazovale tak kak da bi jih najmenje 30 gezero sililo v SLO pač enostavne populistične fore

        14 5 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.05.2018 ob 13:12 claudia gost

      Takrat še ni bilo dvojne obdavčitve.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • razmislek
        24.05.2018 ob 13:23 razmislek

        Kdaj? Sistem sporne obdavčitve (ne bom govoril o dvojni, ker to ni; izraz, ki ga sam raje uporabim je sporna oz nepravična) obstaja že od leta 2003! Tedanja Ropova vlada je tak sistem uzakonila. Zakaj je do tega prišlo je podrobneje razvidno iz nekaterih dokumentov, po potrebi lahko prilepim povezavo pozneje. In Janševa vlada je bila prva po omenjeni Ropovi, ki je vladala! Rešitve ni bilo. Nekaj časa se mi zdi, da celo niso zaračunavali te "razlike", ampak kakšnih konkretnih zakonskih rešitev ali predlogov ni bilo. Rešitev je našla Pahorjeva vlada in uzakonila olajšavo - vendar kot napisano že prej je bila ta neustavna.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.05.2018 ob 13:15 gost

      Premišlavlen, ka se kuja v ozadju.Vedno pred volitvami komunisti vstanejo.To nemreš vorvati.da nemrejo te zovejo Jankoviča na pomoč.Največji LUZER med vsemi pa je ERJAVEC.Se večno hvali ka je napravo za upokojence.NIČČČČČČČČČČČ.Na bruhanje pa mi ide Vanek,Celi mandat je spregučal pet besed zaj pa ma jajaca priti v Beltince.Bom šel ta ka njemi poven svoje ka njemi ide ka je napravo za PREKMURJE v štirih letih.LUZZZZZERI

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.05.2018 ob 13:22 + gost

      Lejko bi ga na tej Štop znak gor djali

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.05.2018 ob 13:24 claudia gost

      "Za goričko", tako je prav, Levica bi pa med nas naselila čimveč migrantov, samo Šami nas je že stal 40 000 eur. Nova24tv je edina poročala, da je na Dunaju zaradi migrantov poraslo nasilje v šolah za 1200 procentov.

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.05.2018 ob 13:26 gost

      Pa še to,naj se zamislijo Židan,Vanek,pa desusuv luzer ka so napravili za prekmurje.Sran jih je lejko.Zaj se pa med sef štukajo što je kriv za zdravstveno reforno in vse ostalo.NAROD PREMISLITE DOBRO,koga voliti.Smo rejsan samo privesek Sloveniji.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.05.2018 ob 13:39 claudia gost

      Erjavec je že 10 let v vseh vladah in ves ta čas je bila najnižja kmečka penzija 205 eur - sramota -, celo podpore so bile ves čas večje! Kako lahko starček preživi z 200 eur cel mesec, za enega migranta se pa namenja 1960 eur mesečno! SDS bo tu naredil RED!!!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.05.2018 ob 13:44 claudia gost

      RTV SLO je tudi zelo proti SDS, saj v primeru zmage se ukine prispevek za rtv slo.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2018 ob 22:00 gost

        In potem bomo vsi gledali Nova24 TV ne? Raja plačujem prispevek za RTV in vem, da bom, ko ob 19:00 preklopim na Dnevnik, dobil v večini primerov veredostojne informacije, kot pa da poslušam neresnice in ustrahovanje (cilj orbanizacije) na omenjenem programu.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      24.05.2018 ob 14:03 JOŽICA gost

      ...pa glih v M.SOBOTI je vse v napoti ,ja seveda,SDS,jim je v napoto,ker je v SOBOTI druga stranka....g.ŽIDAN pa g.JEVŠEK.....ja SEVEDA....

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.05.2018 ob 14:23 TNT gost

      Nakateri morajo razmišljati, če bo to res kaj obljublja stranka SDS. Za druge stranke to ne velja. Njihovim predvolilnim obljubam je treba slepo verjeti, brez kančka dvoma. Bolano. V vsaj 20 tih letih vladanja levih vlad ste iz Slovenije naredili razvalino ne pa cvetočo in uspešno državo. Imamo polno pufof in uničene ceste, prvo in drugorazredne državljane.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • razmislek
        25.05.2018 ob 12:53 razmislek

        To najverjetneje leti na mene. Kar se mene tiče, seveda temu ni tako. Glede vsake stranke sem pozoren kaj obljubljajo in kaj ter koliko so že obljubljali pa niso realizirali, četudi so imeli možnost. Ampak tema tega članka je stranka SDS. In ta zadeva okrog delavcev migrantov je že ena od takih, za katero obljubljajo rešitev, čeprav jih v preteklosti niso imeli. Zakaj niso že 2004-2008 predlagali sporazuma oz. spremembe sporazuma (mrdnaroden pogodbe z Avstrijo)? Pa so imeli 4 leta, da izpeljejo to. Pa niso. In zdaj celotno kampanjo, predvsem na območju Goričkega gradijo na tej temi. Druge teme pa zanemarjajo. Seveda, če bodo njih prepričali (upam, da ne, predvsem upam, da ne samo zaradi tega) pomeni to ogromno število glasov za zelo malo "dela". Vsak se pa na koncu odloči sam. Delavci migranti, premislite!

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.05.2018 ob 14:42 gost

      Volit stranko, ki ima v programu resiti sistemsko korupcijo!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.05.2018 ob 14:59 Vejka gost

      Ka zaj te tou pomejni, Jožica Jakob nad njouf pa Stop, ka te njou nesmimo voliti?

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.05.2018 ob 15:19 gost

      Brezobrazna strank brezobraznih ljudi.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.05.2018 ob 15:19 Neopredeljen gost

      SDS kak je začo nelegalne kredit za volitve SRAMOTA

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.05.2018 ob 15:32 Slovenija, moja Madžarska gost

      https://youtu.be/D36cqEPTEj0

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      24.05.2018 ob 15:43 gost

      SDS - Orbanizacija Slovenije.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      24.05.2018 ob 17:34 gost

      Tudi ne pokošena trava je nevarna .

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      24.05.2018 ob 19:08 claudia gost

      Tale ubogi kredit vsi vidite, 11 miljardno bančno luknjo, ki so jo pokradle leve vlade in njihovi simpatizerji, pa ne vidite!

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      24.05.2018 ob 19:19 claudia gost

      Posojilo ni kraja!

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2018 ob 8:55 gost

        Posojilo ni kraja, ker je denar od prodaje orožja in provizije se morajo vračati, drugič pa ne spreminjaj spola ali imaš problem s prostato

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      25.05.2018 ob 15:28 mrdo gost

      Skrajno resno , da prijde na vlado SDS! Pa nej se jih bojati saj so najboljši med tole odpadno elito, ki se nam zopet ponuja !

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      25.05.2018 ob 16:52 trsta gost

      Hahaha... Kaj pa je tu kaj spornega? Če te plakat ne zanima, ga pač ne pogledaš... STOP znak pa je lepo viden.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      25.05.2018 ob 17:07 ANTI-sds gost

      SDS - Stranka Desnih skrajnežev.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      26.05.2018 ob 10:03 stanka gost

      Zdaj se gre: ali Jankovič, ali Janša! Jankovič sicer iz ozadja in še dosti bogatejši je, torej ima več možnosti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. RobinHood
      27.05.2018 ob 23:07 RobinHood

      Koliko sem videl okrog in ne v Prekmurju ima SDS najbolj agresiven pristop pri plakatiranju in nasploh pri oglaševanju. Na eni lokalni vaški oglasni tabli, kjer je prostora za 4 majhne plakate, so svojega nabili direkt na sredino, da sploh več ni prostora za druge. To je samo en primer. Že več kot dva mesec smetijo na radiju z obljubami in vse skupaj zavijejo v celofan medija Demokracija. Kako podlo. Le od kje ji toliko denarja??? Sicer pa itak brez smisla vse skupak. Zmaga gor ali dol. Vse stranke so že povedal, da ne bodo šli v koalicijo z Janšom! Tako ne bo nič z vladanje m SDS. Bo Janša pač še dalje opozicija.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      29.05.2018 ob 21:50 gost

      Volivci, državljani, ljudje,... bojte se politike SDS-a. Ne dajajte svojega glasu nekomu, ki zavaja z lažmi in ustrahuje ljudi z namenom, da dobi vaš glas. Obenem pa vam obljublja, da se bo zavzemal za nekaj, za kar bi se moral že zdavnaj.V mislih imam seveda problematiko delavcev migrantov. Pa seveda to še zdaleč ni edini problem? Pravite, da imate dovolj stare politike in da boste volili SDS? Tukaj bi se lahko človek pošteno nasmejal! Saj je SDS prav tako del te "stare politike"! Delajo na nepošten način in zavajajo. Tisti, ki pravite, da imate dovolj takega načina... zakaj ne NSi? Imajo mnoge podobne poglede, vendar za razliko od SDS ne lažejo in zavajajo, imajo realne in izvedljive rešitve. Jaz osebno sem odločen, in sicer moja izbira je NSi. Tudi lokalna kandidatka ga. Nataša Kuhar Čerpnjak si zasluži priložnost in ne vidim razloga, da ji ne bi zaupali svojega glasu. Zagotovo si naš glas zasluži prej kot g. Bojan Petrijan, ki hodi po Goričkem in delavcem migrantom obljublja in najverjetneje niti ne ve kaj obljublja. Delavci migranti... NSi ima zagotovo dobro rešitev - sprejetje ugodnejše dohodninske lestvice! Za vas bi to pomenilo prav gotovo ugodno rešitev in predvsem zakonito! Pa tudi delavci, ki delajo pri nas bi bilo na boljšem! Torej, nikakor SDS, zagotovo NSi. Upam, da se mi pridruži še kdo, tudi iz drugega murskosoboškega okraja. MISLIm RESNO!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.