https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Harmonija štirih v Kulturnem domu Apače

26.05.2018 ob 10:00  

V petek, 25. maja, so v Kulturnem domu Apače postavili na ogled razstavo z naslovom "Harmonija štirih". Na razstavi so svoja dela predstavili priznani umetniki: Ivo Brodej, Dragan Podovac, Martin Čater in Robert Podpečan.


Župan občine Apače, Franc Pižmoht, je pozdravil vse navzoče in poudaril, da je zelo vesel, da je prostor za občinske seje večfunkcionalen, saj je namenjen tudi razstavam umetniških del in drugim dogodkom. Glede na to, da je bilo na odprtju razstave veliko ljudi od drugje, je predstavil tudi občino Apače ter njene projekte, zgodovino ter značilnosti, s katerimi se lahko pohvali. Med drugim je spregovoril tudi o novem poslovnem objektu - mrliški vežici.

Umetniki Ivo Brodej, Dragan PodovacMartin Čater kot tudi Robert Podpečan prihajajo iz območja Šentjurja. Tam deluje Društvo likovnih umetnikov Rifnik Šentjur, ki beleži že dvajseto obletnico obstoja. Pred tem je tovrstno društvo delovalo v okviru Ljudske univerze Šentjur. Glavni mentor društva je Ivan Brodej, likovni pedagog. Slednji je bil dolgoletni predsednik likovnih ustvarjalcev iz omenjenega društva, ki šteje tudi do 28 aktivnih članov. Sedanji predsednik društva je Dragan Podovac, ki se kot njegovi predhodniki zavzema za redna srečanja na likovnih delavnicah, strokovno mentorstvo in različne tehnike.

Na razstavi si lahko ogledamo motive figuralike, tihožitja kot tudi krajine, ki je navdihnila prav vsakega od razstavljavcev. Martin Čater, bivši predsednik DLU Rifnik Šentjur, je skupaj s svojimi kolegi iz društva sodeloval na različnih likovnih kolonijah. Robert Podpečan je prav tako član DLU Rifnik iz Šentjurja in se skupaj s člani omenjenega društva udeležuje skupinskih razstav.

Za glasbo je poskrbel trio Obmejnih fantov. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.