https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Razkrižju odprli obnovljeno cesto do mejnega prehoda Gibina

26.05.2018 ob 6:10  

Včeraj, 25. maja, so v Razkrižju uradno odprli cesto od naselja do mejnega prehoda Gibina. Otvoritve se je udeležil tudi minister za infrastrukturo, Peter Gašperšič.


Obnovljena cesta, dolga 2,2 kilometra, ki sega od naselje pa vse do mejnega prehoda Gibina, je skupaj s celotno preostalo infrastrukturo, vredna 2,2 milijona evra. V ceno je všteta tudi vsa električna napeljava, potrebna za javno razsvetljavo, ter tudi infrastruktura za optično širokopasovno povezavo.

Na otvoritvi je bil prisoten tudi minister za infrastrukturo, Peter Gašperšič. Ta je povedal, da ga veseli, da so skupaj z občino uspeli polepšati kraj in zagotoviti varnejši promet, ter da je občini uspelo zagotoviti tudi druge pomembne investicije. Povedal je še, da je bilo na začetku mandata vlade za cestno infrastrukturo namenjenih manj denarnih sredstev, vendar jim je na koncu vseeno uspelo zagotoviti nekoliko več financ.

Župan občine Razkrižje, Stanko Ivanušič je v svojem govoru poudaril pomembno pridobitev, hkrati pa opomnil, da je bila pot na trenutke precej zahtevna, vsaj kar se tiče sodelovanja z Elektro Maribor. Zbranim je na kratko tudi predstavil razvoj občine v zadnjih letih. Na novo so zgradili kanalizacijsko omrežje s čistilno napravo, obnovili pa so tudi vrtec, osnovno šolo ter zdravstveno postajo, kjer imajo tudi stalnega zdravnika.

V prihodnjih letih ima občina namen posodobiti tudi cesto od Gibine do mejnega prehoda s Hrvaško, glavno križišče na Razkrižju, del ceste s pločniki proti Prekmurju ter primerno povezavo z osrčjem Prlekije proti Ljutomeru. Kot trdi župan, imajo z državo glede potrebnih finančnih sredstev že delni dogovor.

Po slovesnem prerezu otvoritvenega traku, je sledil tudi blagoslov nove razkriške pridobitve.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

 



 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2018 ob 12:04 gost

      Bravo Obcina, pohvale izvajalcu GMW.

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2018 ob 13:18 gost

      Kaj ima pofarbanec mogoče trajno?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2018 ob 14:37 pastoral gost

      in četudi bi jo imel?

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.