https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO in VIDEO: 31. Maraton treh src v Radencih

Radenci, 21.5.2011  

Zmagovalec »prestižnega«, 42 kilometrskega maratona, je postal Kenijec Edwin Kibowen s časom 2:33:35, pri ženskah je Helena Javornik slavila z 2:48:02.  V moški konkurenci je na 42 kilometrski razdalji kot drugi v cilj pritekel Slovenec Arif Durakovič (2:44:21).

V polmaratonu (21 km) sta naslova slovenskega prvaka osvojila Anton Kosmač (1:10:59) in Daneja Grandovec(1:23:17), medtem ko sta na 10 kilometrski razdalji slavila Mojca Grandovec (43:19) in Robert Lendaro (34:31).

Na 5,5 km je Katja ubranila lansko zmago (21:51), isti dosežek je uspel tudi Mateju Fujsu (17:54), ki je po silovitem finišu ugnal Urha Poteka. Med paraplegiki je bil na 21 km najhitrejši Marko Sever (37:13).

VIDEO ŠTARTA NA 10 in 5,5 km:

Tekla tudi Pahor in Semolič

Letošnjega maratona se je po ocenah organizatorjev na različnih razdaljah udeležilo več kot 4.000 tekačev, vseh, ki so se udeležili še preostalih aktivnosti v okviru maratona, pa je bilo okrog 10.000. Maratona sta se udeležila tudi predsednik slovenske vlade Borut Pahor, ki je tekel na 21 km, pa tudi predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič, ki je tekel na 10 km.

Zvečer koncert Vlada Kreslina

Po pestrem dnevnem dogajanju v večernih urah na prizorišču maratona sledi še zabavni del prireditve, ki jo bo začinil Vlado Kreslin z Malimi bogovi, s predskupino Bataljon.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.