https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

SDS državljane poziva, da na referendumu glasujejo proti

Murska Sobota, 24.05.2011 ob 10:08  

Pomurska regijska koordinacija SDS je včeraj na tiskovni konferenci predstavila razloge proti zakonom, o katerih bodo državljani Slovenije glasovali na referendumu 5. junija.

Na novinarski konferenci so Branko Marinič, Alojz Glavač in Silvo Jakob predstavili glavne argumente proti zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, proti noveli zakona, s katerim se omejuje medsosedska pomoč in proti noveli zakona o arhivih, katere edini namen je zaščita nekaterih sedanjih oblastnikov.

"V nedeljo, 5. junija 2011, bomo glasovali proti trem slabim zakonom Pahorjeve vlade – Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, Zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter Arhivih," sporočajo iz SDS. 

Zakaj so trikrat proti?

Po njihovem mnenju se glas proti pokojninskemu zakonu splača oddati, ker "vlada rešuje svoje lahkomiselno zadolževanje na plečih upokojencev in ker ne bomo dovolili vladnega ustrahovanja - če je denar za Grčijo, je tudi za nova delovna mesta." 

Prav tako so v SDS proti zapiranju arhivov. Menijo, da Pahorjeva vlada že od avgusta 2010 nezakonito zapira arhiv nekdanje UDBE, s čimer ne ščiti interesov državljanov, ampak interese svojih nekdanjih in nekaterih sedanjih političnih akterjev. Še tretji glas proti na referendumu v SDS zagovarjajo v primeru omejevanja medsosedske pomoči. "Ker pomoč soseda sosedu ni delo na črno, ker si moramo sosedje pomagati, ne pa da nas država v času krize za to kaznuje, ker smo proti kaznovalni politiki vlade – naj kaznuje tajkune, ne pa sosede," še dodajajo v SDS. PR

    Komentarji

    1. agrotron
      26.05.2011 ob 19:10 agrotron

      No zdaj je pa še tej Glavač čista nori grato. Naslednje volitve sigurno več nede Župan.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.