https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vrtec na Tišini bo dobil novo podobo

Tišina, 25.05.2011 ob 9:46  

Občina Tišina in murskosoboški SGP Pomgrad (partner LUMAR IG d.o.o. iz Maribora) sta sklenila pogodbo za izvedbo gradbenih del za operacijo "Rekonstrukcija in nizko energetska razširitev vrtca pri OŠ Tišina – faza 2". 

Pogodbo sta podpisala Franc Horvat, župan Občine Tišina in Tadej Ružič, predsednik uprave SGP Pomgrad d.d.  

Podjetje SGP Pomgrad  (kot vodilni partner v skupni ponudbi s partnerjem LUMAR IG. d.o.o.) je bilo na javnem razpisu za izbor izvajalca gradnje izmed štirih ponudnikov izbran kot najugodnejši ponudnik. Vrednost del po sklenjeni gradbeni pogodbi znaša 1,15 milijona, dela pa se bodo začela izvajati  v začetku junija. Rok za izvedbo gradbenih del je v avgustu 2011, a bo zaradi dalj časa trajajočega javnega naročila rok za izvedbo verjetno podaljšan.

Nov vrtec bo izboljšal kvaliteto bivanja

Projekt je zasnovan kot nizko energetski pritlični objekt (na meji pasivnega) in bo v večini izveden kot montažna pasivna gradnja; samo del obstoječega objekta, ki se ne rušil, se primerno izolira, vse ostalo pa bo novogradnja. Neto uporabna ogrevalna površina vrtca bo po izgradnji znaša 732 m2, medtem ko bo celotna površina objekta dosegla skoraj 1.000 m2. 

Sedanja neto uporabna površina osrednje stavbe vrtca znaša 220 m2, kar pomeni, da se bo površina novega vrtca več kot trikrat povečala. Veliko večji in udobnejši prostori z dodatnimi skupnimi prostori bodo bistveno izboljšali pogoje in kvaliteto bivanja tako otrok kot osebja zaposlenega v vrtcu.   

Skupna vrednost projekta okrog 1,4 milijone evrov

Gre za prioritetno investicijo Občine Tišina v tem letu, vrednost celotnega projekta pa je okrog 1,4 milijone evrov. Od tega bo Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za celotno operacijo prispevala dober milijon evrov, kar je do sedaj največje sofinanciranje kakšnega projekta, ki ga je izvajala tišinska občina.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.