https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pretiranega zanimanja za parcele murskosoboške občine ni bilo

Murska Sobota, 26.05.2011 ob 5:46  

Murskosoboška občina je v ponedeljek, 16. maja, imela dve javni dražbi, na kateri je prodajala nepremičnine. Izkupiček ni bil pretirano velik, saj so prodali le dve stavbni zemljišči v Krogu, niso pa prodali nobene od petih ponujenih parcel v Severno obrtni-inudstrijski coni.

"Za nakup stavbnih parcel z območja SOIC  in parkirna prostora ni bilo ponudnikov, prodani pa sta bili dve stavbni parceli, skupne površine 1.908 kvadratnih metrov v Krogu za ceno 45.792 evrov," so nam z Mestne občine Murska Sobota sporočili o javnima dražbama, ki so ju imeli prejšnji teden. Izklicna cena za kvadratni meter za omenjeni parceli je bila 20 evrov, ob preračunu pa lahko ugotovimo, da je občina prodala kvadratni meter za 4 evre več, kar pomeni, da je iztržila 7.632 evrov več.

Novih investitorjev v SOIC-u ni


Spomnimo, da je bilo v prvi javni dražbi na voljo pet parcel v Severno obrtno-industrijski coni v skupni izmeri nekaj več kot 70 tisoč kvadratnih metrov površin, za katere bi murskosoboška občina iztržili vsaj 1,4 milijona evrov. Na drugi javni dražbi sta se prodajali dve parkirni mesti v kleti objekta na Lendavski 5/a in štiri stavbna zemljišča v Krogu v skupni izmeri 3.698 kvadratnih metrov, najmanjši iztržek pa bi lahko bil 73.960 evrov.

Parcele, ki so se prodajale v SOIC-u ...

MOMS: Neuspešna prodaja je izključno posledica gospodarskih razmer

In kaj je po mnenju edine pomurske mestne občine krivo, da ni bilo zanimanja na dražbama? "Zaostrene razmere na gospodarskem področju in na trgu kapitala v zadnjh letih se odražaju tudi na nepremičninskem področju. Še posebej se to odraža pri nepremičninah, ki so namenjene investicijam v gospodarsko dejavnost kot je to v primeru območja SOIC, zato ocenjujemo, da je neuspešna prodaja stavbnih parcel s tega območja izključno posledica navedenih razmer," odgovarjajo z murskosoboške občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. prlek1
      26.05.2011 ob 10:54 prlek1

      Lep primer je občina Odranci.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.