https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nov trener Mure 05 postal Robert Pevnik, se vrača Fabijan Cipot?

Murska Sobota, 31.5.2011  

Od dveh popoldan je v sejni sobi mestnega stadiona Fazanerija potekala tiskovna konferenca Mure 05, na kateri je bil podan pregled minule sezone, kadrovske spremembe v klubu, licenciranje, aktualno finančno stanje in načtri ter usmeritve v prihodnji sezoni.

Minulo leto dni predsednikovanja je predstavljal Miroslav Topič, ki je dejal, da se je splačalo vztrajati, čeprav je ob tem dobil tudi kak siv las ali izgubil kakšen kilogram. Murin predsednik je pri članski ekipi omenil dosežke v zadnjih petih sezonah, kjer je opazno, da so prav letošnji seoni osvojili največ točk doslej, po slabem jesenskem delu, ko so mnogi že odpisovali Muro, pa je potrebno biti z osvojenim četrtim mestom zadovoljen.

Predsednika ob tem veseli še, da je finančna situacija veliko boljša kot pred letom dni, poleg uspešnega rezultata pri članih pa so mladinci postali slovenski pokalni zmagovalci, v okviru programa Rad igram nogomet pa so igralci do osmih let postali prvaki Slovenije. Topič se je dotaknil še trenerja Stanka Maučeca in člana upravnega odbora Bojana Petrijana, dosedanji član upravnega odbora  Igor Celec pa bo odslej opravljal še funkcijo športnega direktorja.

Licenciranje zmanjšalo skupni dolg, v prvo ligo želijo na podlagi rezultatov in ne darila

Kar se tiče licenciranja so licenco pri Muri letos dobili že v prvem poskusu, pri čemer so pomagali sponzorji, za pridobitev pravice nastopanja tudi v prihodnji sezoni v drugi ligi je bilo namreč potrebno pokriti skoraj 30 tisoč evrov starega dolga. Na ta način se je zmanjšal tudi skupen dolg, ki znaša okrog 60 tisoč evrov. Okrog licenciranja je še neznanka, če bosta Aluminij in Interblock sprejela odhod v prvo ligo, odločitev morata Nogometni zvezi Slovenije sporočiti do četrtka.

Tako obstaja možnost, da bi morda povabilo v prvo ligo prejela celo Mura, česar pa si Topič ne želi, saj želi, da se v prvo ligo vrnejo na podlagi rezultatov in ne da bi se jim to podarilo. Stanje v mladinskem pogonu je predstavil Boris Štivan, ki je poudaril, da je bilo pred časom v mlajših selekcijah rekordno malo igralcev, a se stanje zdaj že popravlja in se je številka dvignila preko 150. Vodja mladinskega pogona je izpostavil še uspeh mladincev in selekcije U-8, za uspeh pa šteje tudi ohranitev prvoligaškega statusa tako pri kadetih kot tudi mladincih.

Nov trener govoril s spoštovanjem o Muri

Nov trener Robert Pevnik je povedal, da ga veseli, da je prišel v velik klub, ki ima vizijo in visoke cilje, zato napoveduje trdo delo, da se klub vrne na pota stare slave. Čeprav se nekdanji trener Domžal, Olimpije in Rudarja zaveda, da bo sam osebno odgovoren za rezultate, računa na kolektivno sodelovanje z Ferijem Cifrom in mladinskimi trenerji. Glede nove sezone je velik optimist in verjame, da se bo maja prihodnje sezono v Murski Soboti veselilo uvrstitev v prvo ligo. Pevnik se je z Muro začel pogovarjati pred enim mesecem, podpisal pa je dve letno pogodbo in bo danes opravil že prvi trening v Fazaneriji.

O igralskih spremembah za zdaj še ni nič konkretnega

Kar se tiče okrepitev, še ni nobenih uradnih informacij, kar pa se tiče želja Pevnika, želi najprej videti na delu obstoječi kader. Prihodov bo najverjetneje toliko, kot bo odhodov. Sicer določeni pogovori že potekajo, vendar dokler ni dogovorjeno, klub ne želi razkrivati imen, vse pa naj bi bilo znano do 21. junija, ko se bodo pričele priprave na novo sezono.

Tako je bilo posredno potrjeno samo, da obstajajo določeni kontakti s Fabijanom Cipotom. Za konec je dobil besedo še najstarejši član kluba Damjan Ošlaj, ki meni, da ima Mura perspektivno moštvo, ki bo v naslednji sezoni še boljši kot letos. Mlajši igralci, ki so bili prisotni na tiskovni konferenci, Žiga Kous, Mitja Lotrič, Erik Janža in Damjan Bohar, niso želeli govoriti okrog njihove prihodnosti, si pa jih želi murskosoboški drugoligaš zadržati v svojih vrstah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. murazavedno
      31.05.2011 ob 15:15 murazavedno

      dobro !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lendavski
      31.05.2011 ob 17:15 lendavski

      še Fabija pa še kakšna 2 starejša, pa muri drugo leto mora uspeti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. murazavedno
      31.05.2011 ob 17:20 murazavedno

      HOČEMO FABIJA!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. zizi23
      31.05.2011 ob 20:34 zizi23

      topic se tak zaletava kak belec pred dvema letoma poglednite trenera cifra na sliki kak spij pa znate zakoj mura sploj nema pogojov za prvo ligo (reflektori itd) nafta je dalec naprej po pogojaj pa po organizaciji zatou se murasi pa samo zaletavate

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. agrotron
      01.06.2011 ob 15:44 agrotron

      Zizi23 zelo objektivno.!! Malo se pozanijmajte o rodbinskih vezah "Celec šp.dir-Pevnik trener-Fabi,kapetan"

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. sineson
      01.06.2011 ob 19:33 sineson

      agroton, kaksne so te veze?? ali ti v nos ide, ka so pred 1.ligo? ce so veze dobre, je to dobro, tu so dobre ali kak zdaj pa?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.