https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Zmaga pomurske romske reprezentance na turnirju

Murska Sobota, 2.6.2011  

Včeraj je na igrišču ŠRC Partizan v Murski Soboti potekal pripravljalni nogometni turnir pred svetovnim prvenstvom brezdomcev. Nastopilo je pet moštev, prepričljivo najboljša pa je bila pomurska romska reprezentanca.

Organizator dogodka je bil javni zavod Socio iz Celja, ki je tudi nosilec projekta Ulična nogometna liga za vključevanje marginalnih skupin, v okviru katere se formira Slovenska reprezentanca brezdomcev, ki bo avgusta odpotovala na Svetovno prvenstvo brezdomcev v Pariz.  Pri organizaciji turnirja je sodeloval še Mozaik - društvo za socialno vključenost. ki je imel na prizorišču tudi svojo stojnico in je poskrbel za pogostitev ob koncu, pred samim turnirjem pa je dogodek s plesom popestril mlad par iz Plesne šole Devžej.

Zmaga za Rome, reprezentanca brezdomcev tretja

Na turnirju je nastopilo pet moštev in sicer Slovenska reprezentanca brezdomcev, KMN Panonska, Pomurska romska reprezentanca, Press Pomurja in Kralji ulice. Moštva so razdelila v dve skupini, kjer je naprej vsak odigral z vsakim, nato pa se je igralo za tretje mesto in finale. Kot lahko razberete iz samih rezultatov, je turnir z "lahkoto" dobila Pomurska romska reprezentanca, pri katerih je igral tudi Milko Kovač, še lani jeseni član Mure 05.

Rezultati:

Skupina 1

Slovenska reprezentanca brezdomcev : KMN Panonska 2:1

Skupina 2

Pomurska romska reprezentanca : Press Pomurje 4:0
Press Pomurje : Kralji ulice 0:0 (po streljanju 7-metrovk 2:1)
Pomurska romska reprezentanca : Kralji ulice 4:1

Tekma za tretje mesto

Slovenska reprezetanca brezdomcev
: Press Pomurje 1:0

Finale

KMN Panonska : Pomurska romska reprezentanca 2:3

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.