https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Se bodo študentje odslej na pot raje podali z balonom?

03.06.2011 ob 8:37  

Mnoge študente je včeraj močno presenetila akcija tržnega inšpektorata, ki je oglobil enega izmed ponudnikov študentskega prevoza na spletni strani Prevozi.org.

Na spletni strani Prevozi.org so bili objavljeni prevozi v različne kraje, ki so jih objavili uporabniki z namenom vzajemnega sodelovanja in zmanjšanja potnih stroškov. Mnogi študentje so tako privarčevali na poti in se izognili javnemu prevozu, tako je njihova pot bila hitrejša in cenejša. Kot poroča radio Študent, se je izkazalo, da je tovrsten način organiziranja prevozov ilegalen; tako so se namreč odločili na tržnem inšpektoratu, kjer je v študenta preoblečeni inšpektor oglobil enega izmed ponudnikov alternativnega prevoza.

»Storitev Prevoz.org je namenjena medsebojni pomoči študentov in drugih, ki iščejo alternativo javnemu prevozu. Ker ne želimo, da podobno izkušnjo doživi še kdo, smo storitev do razjasnitve vseh okoliščin začasno onemogočili,« so še zapisali administratorji spletne strani Prevozi.org, ki trenutno ne deluje.

Vir: radio Študent

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.