https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Murskosoboški bodybuilder zmagal na tekmovanju v Avstriji

 

Minulo soboto je v Avstriji potekalo tekmovanje NABBA/WFF International Austrian Championships 2011, na katerem je murskosoboški bodybuilder Tadej Štrakl zmagal v kategoriji Performance. 

Tadeju je bodybuilding spremenil slog življenja za 180 stopinj

22-letni Tadej Štrakl, ki se mu je slog življenja s tem športom spremenil za 180 stopinj, trenira že od svojega petnajstega leta starosti, "zadnja tri leta pa zelo resno," kot sam pravi, se je prijavil na tekmovanje svetovne fitnes zveze  "World Fitness Federation",  "v katerem je zmago zelo težko napovedati in pričakovati, saj je veliko tekmovalcev iz različnih držav in ne poznaš konkurence," je povedal Tadej, katerega zmago so pričakovali prijatelji, ki dihajo z njim na treningih. "Konkurenca je bila zelo dobra, vendar sem bil razred zase," je dodal.

Pred tekmami se osredotoči le na treninge in prehrano, vse drugo odpade

Tadej, ki se zaveda, da bi bil težko v boljši formi, kot je sedaj, pred takim tekmovanjem trenira dvakrat do trikrat na dan, pri čemer ima ob zelo napornih treningih malo hrane. "Med pripravami prevladuje beljakovinska hrana, neposredno pred tekmo pa ogromno polnjenja z ogljikovimi hidrati," pravi Tadej, ki pred takim tekmovanjem skoraj ne more početi drugih stvari, saj je psihično in fizično zelo izčrpan in dodal: "Pred tekmami se osredotočiš samo na treninge in prehrano. Vse drugo odpade! Just hardcore."

Foto: www.maxximum-portal.com

BB je zelo drag šport

"Bb je zelo drag šport in ker si denar služim sam, bi mi bila v veliko pomoč še kakšna donacija," pravi Tadej, ki je sicer zaposlen v fitnes centru MaxxGYM, kjer mu vsi obiskovalci stojijo ob strani in mu dajejo dodatno moč ter motivacijo za naprej. "Ob tej priložnosti bi se zahvalil direktorju Gašperju Gromu in Sašo Petku, ki mi kot trener odlično svetuje in pomaga v zadnjih fazah priprav. Tudi družina mi daje moč za nadaljevanje v tem športu," dodaja Štrakl.

Njegov cilj je nastopiti na evropskem prvenstvu prihodnje leto

Tadeja, ki ob uspešnem tekmovanju bodybuildinga končuje Fakulteto za varnostne vede, v prihodnjih dveh tednih čakata še dve tekmi, in sicer bo prva že to soboto v federaciji IFBB V Bihaču, druga pa prihodnjo soboto, WFF UNIVERSE v avstrijskem Badnu. Po teh treh napornih tekmah bo imel kratek odmor, nato pa nadaljeval priprave za jesenske oziroma spomladanske tekme. "Cilj je nastopiti na evropskem prvenstvu prihodnje leto,  za kar se bom maksimalno pripravil in dal od sebe 120 odstotkov," nam je še zaupal Tadej.

    Komentarji

    1. larson
      09.06.2011 ob 15:32 larson

      samo tak naprej, go hard or go home ;))))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. New
      10.06.2011 ob 10:42 New

      KITAAA :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.