https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Trening najmočnejših Prekmurcev pred tekmovanjem v Kraščih

Krašči, 08.06.2011 ob 17:25  

Prostovoljno gasilsko društvo Krašči je eno manjših prostovoljnih gasilskih društev v Prekmurju, v okviru katerega od letošnjega leta deluje ekipa orjakov pod imenom Prekmurski štrki. Prekmurski štrki so edina tovrstna ekipa v Severovzhodnem delu Slovenije, saj severno od Tepanj ni drugih ekip, ki bi se ukvarjale z vlečenjem vrvi.

To je ekipa 16 najmočnejših fantov zbranih iz celotnega Prekmurja, ki se ukvarjajo z vlečenjem vrvi. Ekipa deluje pod vodstvom Viktorja Vogrinčiča. Fantje v povprečju tehtajo 120 kilogramov in imajo velik starostni razpon. Najmlajši član šteje 23 let, medtem ko bo najstarejši kmalu praznoval abrahama.

Ideja je padla na vlečenju vrvi med Prekmurci in Prleki

Ideja o ustanovitvi ekipe, se je porodila lansko leto, ko se je nekaj zdajšnjih članov ekipe udeležilo tradicionalnega vlečenja vrvi čez Muro, kjer se vsako leto pomerijo Prekmurci in Prleki. Ideja je prešla v realizacijo, saj so začetni člani in pobudniki k sodelovanju povabili še nekaj močnih orjakov in tako sestavili ekipo šestnajstih mož, ki ob vikendih trenira na novem poligonu pred Gasilsko–vaškim domom v Kraščih. Ekipa pa se že pripravlja na prihajajoče državno prvenstvo, ki je tik pred vrati.

Prvič to soboto v Kraščih

Prvo vlečenje vrvi slovenske lige bo potekalo v soboto, 11. junija 2011 pred Gasilsko–vaškim domom Krašči.  Na tekmovanju, ki se bo začelo ob 17. uri, se bo pomerilo 5 ekip iz celotne Slovenije, in sicer: Prekmurski štrki s Prekmurja, Veliki grizli z Ribnice, Izvir Dobrina iz Dobrine, Gamsi s Sevnice in Ekipa Vodovonih inštalacij Pesan s Šentjura.

Tekmovanja se bo udeležil tudi najmočnejši Slovenec Gregor Stegnar, polfinalist letošnjega televizijskega showa Slovenija ima talent, ki je kot za šalo upogibal železne palice in ponve za peko palačink. Nežnega silaka, ki  je s svojo točko in velikanskimi mišicami navdušil predvsem ženski del občinstva, boste lahko videli v soboto v Kraščih, saj je člane ekipe iz Šentjura.

Po tekmovanju sledi razglasitev najboljše ekipe in zabava do jutranjih ur s skupino Energy.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. KisiliLujzek
      09.06.2011 ob 14:55 KisiliLujzek

      Odlično :) Samo meni se zdi, ka je najmlajši star 18 let :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. urkec
      09.06.2011 ob 19:29 urkec

      duh nekšni si močen :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. New
      10.06.2011 ob 10:41 New

      @KisiliLujzek : Na sliki toga nega opaziti :P

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.