https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Hokejisti Lipovec izpadli, ekipi Moravskih Toplic danes za obstanek

13.6.2011  

Medtem ko se je tekmovanje Challenge I na Portugalskem končalo slabo za hokejste Lipovec, ki so izpadli iz elitnega tekmovanja, čakata danes tekmi za obstanek še hokejiste in hokejistke Moravskih Toplic. Obe tekmi sta se pričele ob 10.30 uri.

Najmočnejše orožje Plive Lipovci v dolgoletnem sodelovanju na tekmah evropskega pokala je bila psihična stabilnost predvsem pa zbranost v najtežjih trenutkih med katerimi so bili večkrat kazenski streli, ki so odločali o napredovanju ali izpadu iz skupine. In prav ta element igre jih je tokrat v portugalski Lousadi pustil na cedilu, saj so  po neodločenem izidu v dvoboju za obstanek v najvišjem razredu kategorije Challenge bili neuspešni v izvajanju kazenskih strelov. Tako se po večletnih  odličnih predstavah sedaj selijo razred nižje skupaj z drugo portugalsko ekipo CFU Lamas. Napredovanje pa sta si izborila predstavnika Avstrije (SV Arminem) in Švice (Servette).

Naš drugi predstavnik v evropskih pokalih je ekipa Moravskih Toplic, ki tekmuje v Challenge IV. Fantje so včerajšnji dvoboj sicer odigrali odlično, a so bili spet zelo neučinkoviti in bili poraženi  z Turki (Gazientop Polisgucu) z 2:4. Tako jih za obstoj v tej skupini čaka današnji dvoboj z norveško ekipo Furoset.

V Moravskih Toplicah, kjer poteka turnir Challenge III, pa je domača ekipa bila včeraj prosta. O usodi domačink je odločal dvoboj med slovaško Račo in bolgarsko ekipo NSA iz Sofije. Slednje nebi smele zmagati, a se je zgodilo prav to, tako da naša dekleta čaka danes dvoboj z grško ekipo Imittos.

Včeraj odigrano:

Člani, Challenge I (Lousada, Portugalska)

Cardif (Wal) : Pliva Lipovci 3:3 (1:1) *  9:8 (po kazenskih strelih)

Strelci za Plivo: Uroš Mesarič, Martin Mesarič in Alen Pivar - v igri.  Robi Mesarič 2, Dominik Mesarič 2, Franc Maučec 2, Uroš Stanko in Boštjan Stanko.

Člani, Challenge IV (Bratislava, Slovaška)

Moravske Toplice
: Gazientep Polisgucu (Tur) 2:4 (1:3)

Strelca za M. Toplice: Dejan Kučan in Aleš Zadravec.


Današnji tekmi slovenskih predstavnikov:

 

Članice, Challenge III (Moravske Toplice)

Moravske Toplice : Imittos (Grč) ob 10.30

 

Člani, Challenge IV (Bratislava, Slovaška)

Moravske Toplice :
Furuset Sentrum (Nor) ob 10.30

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.