https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Šesterica resetatorjev zbrala že 10 tisoč podpisov za predčasne volitve

13.06.2011 ob 11:43  

Gregor Virant,  Janez Šušteršič, Marko Pavliha, Rado Pezdir, Matej Lahovnik in Žiga Turk so v dobrih treh dneh po objavi poziva k predčasnim volitvam v Sloveniji na spletni strani www.gremonavolitve.si zbrali že več kot 10 tisoč podpisov. 

"Državljani smo naveličani slabega upravljanja države, neprestanih afer in političnega prerivanja med koalicijskimi strankami. Slovenija se je v času, ko bi bilo treba učinkovito sprejemati prave odločitve, znašla v popolni politični blokadi, ki predstavlja resno nevarnost za razvoj naše družbe. Sleherni dan nadaljevanja sedanje politične agonije je za Slovenijo izgubljen. Nevzdržno stanje lahko demokratično presekajo samo predčasne volitve," je uvodoma zapisala šesterica "resetatorjev", ki je na lanskoletni odmevni okrogli mizi Resetirajmo Slovenijo pozvala k temeljiti rekonstrukciji slovenske države.

Foto. Ostriga.org

Politiki, prenehajte s spletkarjenjem in nestrpnostjo

V tokratni spletni akciji pozivajo vse politične stranke, da interes države in državljanov postavijo pred svoje ambicije. "Od nove vlade in državnega zbora, ki se bosta oblikovala po volitvah,  pričakujemo, da bosta v skladu z ustavo služila ljudstvu in da se bosta vseskozi zavedala, da smo ju za vodenje in upravljanje države najeli državljani, da ju plačujemo iz svojih žepov in da si morata vsak dan znova zaslužiti naše zaupanje. Zato bodo morali izvoljeni politiki bistveno bolj sodelovati in presegati škodljivo nestrpnost med levico in desnico," je med drugim zapisala šesterica.

Doslej so na naslovu www.gremonavolitve.si zbrali že več kot 10 tisoč podpisov.

    Komentarji

    1. jurcek
      13.06.2011 ob 12:00 jurcek

      Žiga se ne piše Türk ampak Turk.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.