https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboto drugi festival prekmurske gibanice in šunke

15.06.2011 ob 9:30  

V Termah 3000 bo v soboto, 18. junija dišalo po prekmurskih dobrotah in avtohtonih izdelkih, ki jih bodo na ogled in pokušino ponudili organizatorji drugega Festivala prekmurske gibanice in prekmurske šunke.  V sodelovanju z Društvom za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot in Turistično-informativnim centrom Moravske Toplice bo zelenica ob športnem parku Term 3000 v znamenju edinstvenega kulinaričnega in etnološkega izročila Prekmurja.

Festival je plod sodelovanja turizma in malega podjetništva s ciljem ozaveščanja o bogati dediščini prekmurske regije in širši turistični predstavitvi na enem mestu. Terme 3000 redno sodelujejo tudi na tradicionalni predstavitvi in skupni promociji pod okriljem blagovne znamke »Diši po Prekmurju«, ki poteka konec maja na glavni ljubljanski tržnici.

"Ponos na kulturno dediščino regije izražamo skozi celovito turistično ponudbo in številne spremljevalne dogodke. Sodelujemo z lokalnimi turističnimi organizacijami in društvi ter s številnimi drugimi kulturnimi, športnimi, rekreacijskimi društvi in prostovoljnimi organizacijami. Pri tem nastopamo v različnih vlogah: bodisi kot pobudniki in nosilci projektov, h katerim vabimo partnerje v okolju, bodisi kot eden izmed sodelujočih partnerjev, pogosto pa tudi kot sponzor, saj številnim projektom namenjamo tudi finančno ali materialno podporo," je o vključenosti in sodelovanju z lokalnim okoljem včeraj povedala Vesna Maučec, direktorica hotelov Termal in Ajda.

Prekmurske dobrote za ocenjevanje bo možno tudi okusiti


"Obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo prekmurske gibanice in prekmurske šunke, ki jo bodo prej tudi strokovno ocenili, prekmurske dobrote bodo lahko okušali na »prekmurskem senji« in v okviru prikaza izdelave prekmurske gibanice. Na ogled bodo tudi starodobna kolesa in dvokolesniki, nastopila bodo folklorna društva, pevci in glasbene skupne, odvijale se bodo atraktivne vaške igre,"
je pester program festivala povzel vodja projekta Matjaž Kovačič, sicer vodja namestitve v hotelih Ajda in Termal v Termah 3000.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.