https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Rado Pezdir v POM-KLEPETU: Prekmurci, ne čakajte na centralo, vzemite stvari v svoje roke!

16.06.2011 ob 9:32  

V POM-KLEPETU v živo smo tokrat gostili ekonomista Rada Pezdirja. 

Med drugim je Pezdir odgovarjal na vprašanja bralcev glede Prekmurja in odnosa "centrale" do regije. Na vprašanje, kako gleda na projekte, ki so bili pripravljeni v okviru Zakona o Pomurju in na dnevne honorarje nekaterih v višini 1500 evrov, je odgovoril:

"To je ogabno, norčevanje iz Prekmurja in samo nadaljevanje ljubljanske politike do Prekmurja, ki se vleče že od zgodnjih dvajsetih prejšnjega stoletja. Včasih imam občutek, da Slovenija tretira Prekmurje kot vojni plen iz prve svetovne vojne. Zato vam pravim, Prekmurje je vaše, vzemite ga v svoje roke! Ne čakajte, ker nič ne bo."

Pezdir je še enkrat več zapisal, da ne misli vstopiti v politiko, prav tako pogreša intelektualce, ki bi se mu pridružili v civilno-družbenih iniciativah.

Preberi celoten klepet z Radom Pezdirjem - TUKAJ

Foto: www.rtvslo.si

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      16.06.2011 ob 11:04 PREKMUREC

      Lani je v različnih izobraževalnih ustanovah diplomiralo 20.000 študentov. Ali so te ustanove tovarne diplomirancev z namenom, da se zaluži čim več denarja ali ustanove, ki prenašajo znanje z ustrezno kvaliteto in ustrezno selekcijo? Hvala za odgovor.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Eden
      16.06.2011 ob 21:49 Eden

      To je sicer istina, ka nas majo za večne hlapce prekmurce, samo mi se z nevoščljivostjo eden drugomi sami "kolemo"..;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.