https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Najvišje plače v Sloveniji v finančnih in zavarovalniških dejavnostih

17.06.2011 ob 10:52  

Povprečna mesečna neto plača v aprilu v Sloveniji je znašala 975,98 EUR, kar je za 1,1 odstotka manj kot v marcu.

Za 1,3 odstotka manj je v aprilu znašala tudi povprečna mesečna bruto plača (1.504,65 EUR), kar je sicer za 1,4 odstotka več kot v lanskem aprilu.

Foto: www.sxc.hu

V finančnih in zavarovalniških dejavnostih povprečno mesečno zaslužijo okrog 2.200 evrov bruto 

Najnižje povprečne mesečne bruto plače v aprilu so imeli v občini Osilnica, najvišje pa v občinah Cerklje na Gorenjskem (1.838,29 EUR), Ljubljana (1.769,52 EUR) in Dol pri Ljubljani (1.732,06 EUR).  Po podatkih državnega statističnega urada najvišjo plačo prejemajo v finančnih in zavarovalniških dejavnostih (v aprilu je bila povprečna bruto plača v teh dejavnostih 2.172 EUR).

Najbolj so se plače zvišale v dejavnostih rudarstvo (za 9,0 %), druge raznovrstne poslovne dejavnosti (za 2,9 %) in gostinstvo (za 2,8 %). Najbolj so se plače znižae v dejavnostih kulturne, razvedrilne in rekreacijske dejavnosti (za 1,6 %), oskrba z vodo, ravnanje z odplakami in odpadki, saniranje okolja (za 1,1 %) in zdravstvo in socialno varstvo (za 0,9 %).

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.