https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Ines Agić: Žirijo želim prepričati z iskrenostjo in odprtostjo

22.06.2011 ob 10:14  

Pogovarjali smo se z Ines Agić, Prekmurko, ki se bo v nedeljo, 26. junija, potegovala za laskavi naslov Miss Slovenije. Preprosto dekle se na manekensko pot odpravlja prvič, stavi pa na naravno lepoto in šarm. Na tekmovanje odhaja polna upov, najbolj pa se veseli izkušnje v manekenskem svetu ter novih poznanstev.


Kako se počutite kot ena izmed finalistk za lepotni izbor za Miss Slovenije?

Zame je to neverjetna izkušnja in kot finalistka se počutim ponosno, ker sem ena izmed teh finalistk in strmim proti svojim sanjam in svojim ciljem.

Kako potekajo priprave za tekmovanje? Je naporno?

Dobili smo urnik za deset dni. Sedaj priprave še niso naporne, bomo videli, kako bo proti koncu tedna. Med pripravami uživam in dam vse od sebe ter se trudim po svojih najboljših močeh.

V modnem svetu je potrebno veliko odrekanja. Ali menite, da ste zaradi obveznosti, ki jih namenjate tekmovanju, pazljivosti pri prehrani ... prikrajšani za užitke tipičnih mladenk?

Tisto, kar me veseli, delam, čas pa si razp oredim tako, da se še vedno posvečam istim stvarem kot prej. Ne odrekam se nikomur, saj tistega, kar me ne veseli, ne počnem.

Se vam zdi, da se naša dekleta preveč obremenjujejo z videzom? Kakšen odnos imate vi do svojega videza?

Mislim, da se nekatera dekleta kar preveč obremenjujejo s svojim videzom. Ne glede na vse, moramo sprejeti svoj videz in ga ponosno pokazati drugim. S svojim videzom sem zadovoljna, raje pokažem naravno lepoto kot pa da se obremenjujem z dodatnimi stvarmi.

Ali podpirate lepotne kirurške posege?

Ne, ker bolj podpiram to, da vsako dekle sprejme sebe takšno, kot je.

Kaj pričakujete od tekmovanja za Miss Slovenije?

Ne glede na vse, kar se bo zgodilo, hočem nadaljevati v tej poti in se predstaviti v javnosti taka kot sem. Pričakujem nova spoznanstva in upam, da bom ohranila stike z ostalimi tekmovalkami.

Menite, da imajo Pomurke več/manj možnosti za zmago na tovrstnih tekovanjih?

Menim, da ima vsako dekle, ne glede na to, od kod prihaja, čisto enake možnosti kot ostala dekleta. Kot Prekmurka se ne počutim nič manj vredna in sem ponosna na to, da zastopam Pomurje.

Zakaj ste se odločili, da se prijavite na tekmovanje?

Na tekmovanje sem se prijavila predvsem zaradi novih izkušenj, novih spoznanstev in tudi sama sem se hotela preizkusiti na tem področju ter izkoristiti vsako priložnost.

Kakšen je odnos prijateljev, znancev ... do vas, po tem, ko vedo, da ste v igri za laskavi naslov?

Prijatelji me v tem podpirajo in so ostali do mene taki, kot so bili prej. Sem pa tudi ugotovila, da se nekateri prej niso zmenili zame, sedaj pa hočejo vstopiti v stik z mano. Vendar bodo zame moji prijatelji ostali isti kot prej.

Smo Pomurci oz. tudi Slovenci dovolj »dorasli« za lepotna tekmovanja? Kako tipičen Slovenec po vašem mnenju vrednoti taka tekmovanja in dekleta, ki se na njih prijavijo?

Menim, da smo dovolj zreli. Tudi v Sloveniji imamo lepa dekleta, vendar moramo to lepoto na pravi način pokazati. Moje mnenje je, da je mnogo Slovencev polnih nevoščljivosti in ne privoščijo drugim uresničiti svojih sanj. Največjo podporo na teh tekmovanjih pa daje družina.

Se tudi drugače ukvarjate z manekenstvom?

Ne, to je moja prva izkušnja v manekenstvu.

Kaj po vašem mnenju dekle potrebuje za uspeh v svetu mode?

Imeti mora zunanjo in notranjo lepoto. Sprejemati mora drugačnost, biti mora komunikativna, odprta, iskrena oseba. Izkoristiti mora svojo lepoto in jo na čim boljši način pokazati.  Obvladovati mora stres, pritisk in mora biti samozavestna in samostojna.

Ali imate vzornico?

Sem taka kot sem, ne rabim drugih, da bi mi bili vzor. S tem pa ne mislim nič slabega, če pa bi že morala izbirirati, bi to bila Jessica Alba, ker mi je kot filmska igralka zelo prirasla k srcu in je tudi naravno lepa.

S čim boste prepričali strogo žirijo?

Predstavila se bom takšna kot sem. S svojo iskrenostjo in odprtostjo bom skušala narediti dober vtis.

Foto: Vesmin Katajzović

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.