https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štirje Pomurci v 45-članski skupščini Vzajemne

22.06.2011 ob 13:44  

Zaključile so se prve volitve v skupščino zastopnikov članov Vzajemne, na katerih je sodelovalo več kot 73 tisoč članov družbe. Od dvajsetih Pomurcev, ki so kandidirali, so bili izvoljeni Jasmina Opec, Marko Martinuzzi, Mateja Hauser in Erika Hertl.

Volilna komisija je včeraj razglasila rezultate volitev v skupščino zastopnikov članov ter sestavo nove, 45-članske skupščine. Na volitvah je sodelovalo 73.170 članov Vzajemne, ki so svoj glas lahko oddali bodisi po pošti, preko spleta, na mobilnih voliščih ali v poslovalnicah Vzajemne po vsej Sloveniji. Vzajemna je skladno z lani sprejeto novelo zakona o zavarovalništvu izpeljala volitve v skupščino, da bo ta oblikovana tako, da bo sestavljena iz zastopnikov članov družbe in ne več vseh članov družbe. Na volitvah je lahko sodelovalo 870 tisoč članov.

Foto: Rtvslo.si

V kandidacijskem postopku je Vzajemna prejela 562 veljavnih kandidatur za zastopnike članov v skupščini. Na glasovnice se je kasneje uvrstilo 263 kandidatov z največ podporniki in sicer v petih starostnih razredih. Pomurje je tako imelo 20 kandidatov, izvoljena pa je bila petina njih. V prvem starostnem razredu sta bila izvoljena Jasmina Opec in Marko Martinuzzi, v drugem starostnem razredu bo Pomurce zastopala Mateja Hauser, v petem pa Erika Hertl. Pomurci v tretjem in četrtem starostnem razredu nimamo predstavnikov.

V devetdesetih nadomestnih zastopnikih osem Pomurcev


Izvoljenih je bilo tudi po 18 nadomestnih zastopnikov v vsakem starostnem razredu, torej skupno 90. Od Pomurcev so nadomestni zastopniki postali Nuša Forjanič, Andreja Zemljič, Iris Faflek Lukač, Simon Balažic (prvi starostni razred), Breda Lük Cifer, Martin Smodiš, Jože Zamuda in Robert Markovič (drugi starostni razred). V ostalih treh starostnih razredih ni nobenega Pomurca.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.