https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Murskosoboški SDS: Piramida je projekt za volitve, po njih bo ostal mrtva črka na papirju

Murska Sobota, 11.07.2011 ob 11:23  

Študije, vezane na idejni projekt, so premalo konkretne, v tem trenutku še ni nobenih resnih potencialnih investitorjev, finančna konstrukcija projekta ni realno zaključena, zemljišče za izvedbo projekta ni določeno oz. ni zazidljivo ipd. Tako o projektu Piramida v Pomurju menijo v svetniški skupini SDS Murska Sobota.

V murskosoboški SDS so se odzvali na dogajanje ob zadnji seji mestnega sveta. V svetniški skupini SDS ocenjujejo potezo, da župana Mestne občine Murska Sobota predhodno obvestijo k umiku nekaterih točk z dnevnega reda in s tem spoštovanju 35. člena poslovnika kot pravilno in smotrno. 

"Kljub temu, da so bile z dnevnega reda umaknjene štiri točke, ki ga je predlagala dvotretjinska večina v mestnem svetu, kakor tudi točka, katere umik je predlagal župan, je bila ta zaradi več kot šest urne razprave prekinjena. Kar samo potrjuje našo potezo. Župan kot predlagatelj seje je dolžan dnevni red seje organizirati tako, da je moč točke dnevnega reda izčrpati najkasneje v šestih urah, k čemur ga zavezuje 35. člen poslovnika," v sporočilu za javnost piše mag. Robert Celec, vodja svetniške skupine SDS.

Kot dodaja, iz tega razloga v svetniški skupini SDS tudi niso vztrajali na predlogu, da se na dnevni red uvrsti točka predloga o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi javnega glasila Soboške novine, ki na obravnavo čaka že skoraj pet mesecev.

"Med drugim smo zaradi prenatrpanosti točk dnevnega reda in ker je  trenutno projekt Piramida še v zgodnji idejni fazi, ocenili, da je smiselno, da se ta točka umakne iz dnevnega reda seje mestnega sveta. Študije vezane na idejni projekt so premalo konkretne, v tem trenutku še ni nobenih resnih potencialnih investitorjev, finančna konstrukcija projekta ni realno zaključena, zemljišče za izvedbo projekta ni določeno oz. ni zazidljivo ipd.," med drugim pišejo v svetniški skupini SDS.

Kaj je s projekti Fazanerija, OKO, Regijski tehnološki park, Adrenalinski park ...?

Njihova ocena je tudi, da je v Murski Soboti v preteklosti bilo s strani vodstva občine veliko napovedi "megalomanskih" projektov, ki se pa po velikem "pompu" niso premaknili iz mrtve točke. Kot primere megalomanskih projektov, ki so ostali več ali manj na papirju navajajo projekt Fazanerija oz. projekt OKO, Regijski tehnološki park v SOIC-u, Adrenalinski park, nadzidava mestne tržnice, logističen center itn. "A priori projektu Piramida ne nasprotujemo, še manj javni razpravi okrog projekta, vendar se ne moremo znebiti občutka, da je to še eden izmed megalomanskih projektov, ki bo aktualen v času pred volitvami, takoj po volitvah bo pa postal le mrtva črka na papirju," še dodajo.

Foto: Karlo Vratarič

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.