https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Trejza bi v Muri 05 še Matjašeca, pričakovanja navijačev na vrhuncu

Murska Sobota  

Pred nedeljsko tekmo Prve lige na Fazaneriji, na kateri bo Mura 05 proti Luki Koper ponovno zaigrala v prvoligaški druščini, smo se pogovarjali z navijači murskosoboškega prvoligaša. 

 Davor

Mislite, da je odločitev, da so sprejeli povabilo v Prvo ligo pravilna? Ja. Izpadli smo za zeleno mizo in tudi prišli nazaj, tako da je ta odločitev pravilna.

Rabimo poleg trenutnega igralskega kadra, še kakšno okrepitev? Ne, mislim, da je to zaenkrat čisto dovolj.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Na derbijih, Nafta, Olimpija, Maribor, bo zagotovo do 2500 gledalcev, drugače pa povprečje 1500 gledalcev.

Je obiskanost domačih tekem odvisna le od tekme ali še od česa drugega? Odvisna je od tega, na katerem mestu na lestvici je klub. Če je klub med prvimi petimi ekipami, bo zagotovo okrog 2000-2500 gledalcev.

Izgradnja stadiona je projekt, ki je pred leti zastal. Ga podpirate? Seveda, da podpiram in ga tudi vedno bom.

Na katerem mestu vidite Muro ob koncu prvenstva? Nekje od 3. do 5. mesta.

 

 Rok

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? Je zelo dober, škoda pa je odhoda desnega bočnega branilca, Žige Kousa. Napad bo po mojem mnenju eden najboljših v prvi slovenski ligi, kajti Eterović je dosegel veliko golov v 4. hrvaški ligi, Fajić pa je drugi strelec prve bosanske lige. Poleg tega imamo še velikega talenta Lotriča in ostale mlade, ki so tudi dobri. Zelo se mi dopade, da je večina igralcev iz Murine mladinske šole.

Kateri igralec bi lahko izstopal v letošnjem prvenstvu? Lotrič, ker je igralec ki ima potezo več, taki igralci se danes pravzaprav iščejo.

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Ja, podpiram odločitev, zaradi tega, ker je Murska Sobota poleg Maribora in Olimpije edini klub v Sloveniji, ki ima gledalce in zaradi tega bo Prva liga dobila na kvaliteti. Enim bo seveda to šlo v nos, ampak so vsi imeli možnost pred Muro, pa so jo zavrnili.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Zaradi tega, ker je v Prvi ligi bo imela na vsaki tekmi tam do 3000 gledalcev. Če bo Mura slučajno med prvimi tremi, sploh ne bo pod 3000 gledalcev.

Izgradnja stadiona je projekt, ki je pred leti zastal. Ga podpirate? Podpiram. Žal mi je, ker so v ozadju spletke, saj, če bi dobili tak projekt, bi na tekme hodilo več ljudi, kar se lepo vidi zdaj v Ljubljani, ko so dobili Stožice. Murska Sobota si zasluži nek tak objekt, evropski stadion.

Ali mislite, da bo Mura finančno zmogla do konca prvenstva? Ja, zaradi gledalcev. Mura lahko na vstopnini zasluži toliko kot drugi klubi, razen Olimpije in Maribora, samo sanjajo.

Na katerem mestu vidite Muro ob koncu prvenstva? Zgornja polovica ali sredina.

 

 Matej in Boris

Boris

Kaj menite o igralskem kadru? Mislim, da je primeren za Prvo ligo.

Kateri igralec bi lahko izstopal v letošnjem prvenstvu? Fabijan Cipot.

Izgradnja stadiona je projekt, ki je pred leti zastal. Ga podpirate?  Normalno, bil bi že skrajni čas.

Ali mislite, da bo Mura finančno zmogla do konca prvenstva?  Če pravijo, da denar je, potem bo zmogla.

Bi po vašem mnenju Mura potrebovala poleg domačih sponzorjev tudi tuje? Če je ta sponzor s tujine tako velik, kot pravijo, potem bi ga bilo lepo imeti.

Kakšna bo obiskanost domačih tekmah v Prvi ligi? Povprečje 3000 gledalcev.

 

Matej

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Podpiram, seveda. Tudi drugi so imeli možnost priti v Prvo ligo, pa so pač odklonili.

Kateri igralec bi lahko izstopal v letošnjem prvenstvu? Mitja Lotrič.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Na začetku, nekaj tekem, bo poln stadion, vnaprej pa bo odvisno od rezultatov.

Na katerem mestu vidite Muro ob koncu prvenstva? Na petem mestu.

 

 Veljo

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Seveda ga podpiram.

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? Tako, kot je trenutno, je v redu.

Kateri igralec bi lahko izstopal v letošnjem prvenstvu? Prečo.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Zagotovo bo večja kot prejšnjo sezono. Odvisna pa je seveda od igre.

Izgradnja stadiona je projekt, ki je pred leti zastal. Ga podpirate? Podpiram, seveda.

Ali mislite, da bo Mura finančno zmogla do konca prvenstva? Ja, če le ne bodo vse pokradli.

Na katerem mestu vidite Muro ob koncu prvenstva? Nekje na sredini. 

 

 Terezija

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? Trenutno je v redu, dobrodošel pa bi še bil Matjašec.

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Podpiram, če bo finančno šlo skozi, bo super. Tako da bo potrebno najti sponzorje, saj brez tega ne gre.

Bi po vašem mnenju Mura potrebovala poleg domačih sponzorjev tudi tuje? Mislim, da bi bili sponzorji iz tujine potrebni.

Na katerem mestu vidite Muro ob koncu prvenstva? Na tem mestu, kjer je bila sedaj bi bilo čist dovolj.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Absolutno bo večja, ker Muro ima vsak rad.

 

  Damir

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Seveda.

Ali mislite, da bo Mura finančno zmogla do konca prvenstva? Mura zmore priti finančno do konca prvenstva.

Bi po vašem mnenju Mura potrebovala poleg domačih sponzorjev tudi tuje? Vsak slovenski klub rabi sponzorje iz tujine, to je 1x1, s tem, da morajo tudi domači pomagati, ker če ni domačih sponzorjev, potem ni nič.

Izgradnja stadiona je projekt, ki je pred leti zastal. Ga podpirate? Projekt sem podpiral že prej in ga še zmeraj, ampak ne vem, kdaj se ga bomo včakali.

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? V redu, čim več domačih igralcev.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Bo večja.

Je obiskanost domačih tekem odvisna le od tekme ali še od česa drugega? Od rezultatov in tudi od nasprotnikov.

Kateri igralec bi lahko izstopal v letošnjem prvenstvu? Izpostavil bi dva, in sicer Ošlaj in Cipot.

 

 Dule

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Ja.

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? V sredini bi še nekaj rabili.

Ali mislite, da bo Mura finančno zmogla do konca prvenstva? 100 % bo zmogla.

Bi po vašem mnenju Mura potrebovala poleg domačih sponzorjev tudi tuje? Mislim, da bo šlo skozi s tem, kar imamo, nekaj pa bo še sigurno zraven.

Bi Mura še morala kaj spremeniti, da bi postala stabilen prvoligaš? Če tako ostane, je v redu.

 

 Marin

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Super, za nas navijače je to pozitivno in komaj čakamo prvo tekmo.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Mislim, da bo obiskanost večja, čeprav je na generalki s Siofokom slabo kazalo. Mislim, da bo vsaj okrog 2000.

Ali mislite, da bo Mura finančno zmogla do konca prvenstva? Če so se spustili v  projekt Prva liga, potem imajo neko zaledje in bodo speljali kot mora biti.

Bi po vašem mnenju Mura potrebovala poleg domačih sponzorjev tudi tuje? Problem domačih sponzorjev je, da noben ne more veliko dati, ker ni denarja. Tako da bi bilo lepo, če bi imeli še kaj tujega, nek novi kapital. 

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? Mislim, da je kaj več okrepitev brez veze, saj bi potem domači igralci sedeli, kar pa nočemo.

Kateri igralec bi lahko izstopal v letošnjem prvenstvu? Leon Horvat je zelo dober, pa tudi Fabi je prišel zdaj nazaj.

Izgradnja stadiona je projekt, ki je pred leti zastal. Ga podpirate? Ta projekt je smeh. To bi že moglo stati, pa ne vem, če kdaj sploh bo.

 

 Joco

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Odločitev podpiram. Narobe mislijo eni, ki pravijo, da si Mura tega ni zaslužila. Mura bi mogoče dala kak gol več in bi bila v prvi ligi, saj je bilo le par točk razlike. Kot drugo pa prava Prva liga mora imeti Maribor, Olimpijo in Muro.

Ali mislite, da bo Mura finančno zmogla do konca prvenstva? Za to imamo usposobljene ljudi, ki so šolani in vedo kaka je situacija. Če oni pravijo, da bo šlo skozi, potem jim jaz verjamem.

Bi po vašem mnenju Mura potrebovala poleg domačih sponzorjev tudi tuje? Sem absolutno proti tujim velikim sponzorjem, da bi potem tu imeli veliko lastništvo. Lepo je, če nekdo vloži denar, ampak ne na način kot Red Bull, da bi morali menjati drese. 

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? Prva ekipa je dovolj sposobna, ko bodo kartoni in poškodbe, bo mogoče malo problem, drugače pa je prva ekipa komot sposobna za 4., 5., 6. mesto, pesimistično vzemimo bolj nekje 6.,7.

Bi Mura še morala kaj spremeniti, da bi postala stabilen prvoligaš? Mura dobro dela, Miro Topič je pokazal, da je sposoben predsednik.

Kateri igralec bi lahko izstopal v letošnjem prvenstvu? V obrambi Fabi Cipot in Damjan Ošlaj, najbolj na udaru bo Mitja Lotrič. V bistvu je cela enajsterica dobra, mogoče manjka malo rezerv.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Okrog 3500 gledalcev. Odvisna pa bo od igre in rezultatov domačih igralcev. Če se prva tekma zmaga in se v Gorici dobi pika, potem je Nafta doma razprodana, če pa se prva tekma in tekma v Gorici izgubita, pa bo verjetno nekje 1000 gledalcev manj.

Izgradnja stadiona je projekt, ki je pred leti zastal. Ga podpirate? Izgradnjo stadiona podpiram, predvsem pa bi poudaril, da bi navijači hoteli svoj prostor, za gostujoče navijače pa, da bi se naredilo nekje drugje.

 

 Matjaž

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Glede na situacijo, da nismo imeli denarja za drugo ligo, je bilo to malo sumljivo, ampak ker ostali niso hoteli, smo mi prišli v Prvo ligo na pošten način. 

Bi po vašem mnenju Mura potrebovala poleg domačih sponzorjev tudi tuje? Ne, mi rabimo domače sponzorje, dosti malih sponzorjev, saj, če trije odidejo, lahko druge tri najdemo nazaj. Ne pa enega generalnega, ki da pol milijona kot Red Bull in če ga izgubimo, pade klub v drugo ali celo tretjo ligo.

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? Mi imamo vse, kar rabimo. Imamo dva izkušena branilca in napadalca. Mlada ekipa, ki je dobila pokal, je prva liga. 

Kateri igralec bi lahko izstopal v letošnjem prvenstvu? Sreš.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Odvisna bo od rezultatov. Prvih par tekem bo ogromno gledalcev, samo zaradi tega, ker smo prišli v Prvo ligo, potem pa je odvisno od rezultatov. Na primer, če nas Maribor premaga s 5:0, potem ne moremo pričakovati 2000 gledalcev. Povprečje pa bo nekje 1500 gledalcev.

Bi Mura še morala kaj spremeniti, da bi postala stabilen prvoligaš? Podpiram to, kar predsednik dela zdaj trenutno, vendar mora biti zelo pazljiv. Paziti se mora ljudi, ki jih sedaj pet let ni bilo zraven, sedaj pa imajo veliko idej. 

 

  Goran

Kaj menite o Murinem sprejetju povabila v Prvo ligo. Ga podpirate? Če so dobili povabilo, mislim, da se je spodobilo, da so ga sprejeli. Potrebno je postoriti še marsikaj v organizaciji kluba, da se stvari uredijo. Dečki so dokaj sposobni, zagnani so, to je zelo pomembno in dovolj, da bi lahko ostali v prvi ligi, ampak kar se tiče financ je vprašanje, saj se danes vse vrti okoli denarja.

Ali mislite, da bo Mura finančno zmogla do konca prvenstva? Brez tistih sponzorjev, ki so bili omenjeni v medijih, mislim da ne. Iz izkušenj povem, da je v Prekmurju zelo težko zagotoviti finančna sredstva s strani sponzorstva in sponzorskih pogodb. Če ti veliki sponzorji ne bodo pristopili, bo zelo težko.

Bi po vašem mnenju Mura potrebovala poleg domačih sponzorjev tudi tuje? Če bi se domači sponzorji odločili za sponzorstvo, so dovolj močni, če pa se ne odločijo pristopiti k projektu, potem so 100 % potrebna sredstva iz druge strani.

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? Sem optimist, ti dečki se mi zdijo zagnani, to so produkti Murine nogometne šole, v katero smo v preteklosti vložili veliko denarja, saj je naša vizija bila, da je domači kader edina opcija za Muro naprej. Ti dečki so na generalni tekmi s Siofokom tudi nekaj pokazali. Videti je tudi željo in voljo teh igralcev, tako da so na pravi poti.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Kar se tiče obiska, so pričakovanja velika. Iz zgodovine pa vemo, da če Mura ne igra dobro, je na tekmi le 300-800 gledalcev, kar je absolutno premalo, da bi se zagotovila sredstva za normalno delovanje kluba

Na katerem mestu vidite Muro ob koncu prvenstva? Upam, da bo to sredina tabele prvo leto. Pomembna zadeva je, da so to mladi igralci produkt Murine nogometne šole.

 

 Doroteja

Kaj menite o igralskem kadru, ki ga ima trenutno Mura? Igralski kader trenutno je kar v redu. Imajo par izkušenih igralcev, večinoma pa ekipo sestavljajo mladi igralci, kar se mi zdi pozitivno. Mogoče bi rabili še kakšno okrepitev na sredini. Z okrepitvami sem načeloma zadovoljna, več pa se bo lahko povedalo po prvih tekmah.

Bi Mura še morala kaj spremeniti, da bi postala stabilen prvoligaš? Trenutno je delovanje v klubu na pravi poti. Potrebovali pa bi, da ljudje v Prekmurju stopijo skupaj, predvsem tu mislim na sponzorje. Več bi se lahko naredilo tudi pri sami promociji kluba.

Kakšna bo obiskanost domačih tekem v Prvi ligi? Dobre igre bodo vsekakor prispevale k temu, da bo obiskanost na domačin tekmah precejšna. Za obisk se pa ni bati, ko bodo na vrsti derbiji z Nafto, Olimpijo, Mariborom. Lahko bi pa organizirali tudi kakšno dogajanje pred samo tekmo in med polčasom.

Na katerem mestu vidite Muro ob koncu prvenstva? Okrog šestega mesta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. ajvar
      12.07.2011 ob 11:54 ajvar

      Jasmina, dober prispevek z navijači Mure 05! ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. prekmurjerepublika
      12.07.2011 ob 12:10 prekmurjerepublika

      še samo 5 dniii :) idemoo samo naša Mura iz Murskeeeeee

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. ropot
      12.07.2011 ob 15:03 ropot

      Mislim,da sem edini Ptujčan z sezonsko karto:))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. prekmurjerepublika
      12.07.2011 ob 15:34 prekmurjerepublika

      z Ptuja si, pa maš sezonsko za Muro, ka si ovače z Prekmurja al kak? majster:)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. JasminaM10
      12.07.2011 ob 15:56 JasminaM10

      ajvar, hvala ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. TROUBLE-MAKER
      12.07.2011 ob 21:50 TROUBLE-MAKER

      nede nišče pijto zakoj Mura neje še nobenoga igralca registrejrala v ton prestopnom roki? :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.