https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Tudi Pomurci bodo pristavili svoj delež k novi podobi Planice

12.7.2011  

To, kar bi se moralo pričeti že pred meseci, se je uresničilo danes - v Planici so končno zabrneli stroji. Zamudo je sredi maja "zakuhalo" manjše podjetje Teleg-m iz Ljubljane, brez potrebnih referenc ali strojev, ki je vložilo revizijski postopek. Pred dnevi so se "spametovali" in pritožbo umaknili. Za izvajalca je bilo izbrano podjetje GH Holding, katerega obvladuje Stanko Polanič.

V petek je prišlo do podpisa pogodbe za gradnjo pomembnega dela Nordijskega centra Planica. Izbrano podjetje GH Holding d.d. je skupaj s SGP Tehnik d.d. ter SGP Pomgrad – gradnje d.o.o. danes začelo z operativnim delom. Vrednost pogodbe znaša 6.249.955,45 evrov, vključuje pa izgradnjo Bloudkove velikanke velikosti 135 metrov, skakalnice 105 m in spremljevalnega objekta - ogrevalni objekt na vrhu skakalnice, transportna naprava – tekoče stopnice na vrh zaletišča 105 m skakalnice, Bloudkov sodniški stolp, RTV stolp in funkcionalna dopolnitev Nemškega stolpa.

Jelko Gros, Igor Lukšič ter Blaž Miklavčič ob podpisu pogodbe (foto: siol.net).

Preiskus letalnice že janarja?

Bloudkova velikanka naj bi bila narejena do konca meseca decembra, skakalci pa naj bi jo lahko preizkusili januarja. Le plastifikacija naprave je preložena na naslednje leto takoj po planiškem letalskem prazniku. Do te zamude bo prišlo ravno iz naslova revizorskega postopka, ki se je zavlekel toliko časa. Predsednik uprave GH Holdinga Blaž Miklavčič je kljub nekoliko poznemu začetku dela optimističen glede časovnih okvirjev, načrte njim lahko prekriža samo oktobrski sneg v dolini pod Poncami.

Foto: nc-planica.si

Planica po desetih letih sramote kmalu zopet v ponos

Skoraj desetletje po tem, ko se je 16. decembra 2001 med zasneževanjem udrlo hrbtišče na stari Bloudkovi velikanki in po dolgotrajnih revizijskih postopkih, so izpolnjeni vsi pogoji za začetek del. Planiški zavod pričakuje, da bodo že v prihajajoči zimi na novi Bloudkovi lepotici spet videli skoke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.