https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Prekmurska košarkarica Alja Samec bo branila barve Slovenije v Čilu in Romuniji

14.7.2011  

17-letna košarkarica Rašice Alja Samec je uradno potrjena kot članica mladinske reprezentance do 19 let, ki bo čez teden dni pričela tekmovati na Svetovnem prvenstvu v Čilu, nato pa jo čaka še nastop na Evropskem prvenstvu mladink v Romuniji.

Po tem, ko je bila Alja Samec že na širšem seznamu mladinske reprezentance U-19 za odhod v Čile, je od torka naprej tudi uradno. Članica ŽKK Rašice iz Murske Sobote bo tako od 21. do 31. Julija branile barve Slovenije v čilskem mestu Puerto Montt. Slovenke bodo nastopale v skupini D skupaj z Brazilijo, Kitajskim Tajpejem in Španijo, v drugi del tekmovanja pa se uvrstijo prve tri reprezentance.

Iz Čileja v Romunijo

Aljinih nastopov v dresu z državnim grbom pa s tem še ne bo konec. Namreč že od 4. avgusta naprej se bo udeležila še Evropskega prvenstva mladink divezije A v romunskem mestu Oradea. Slovenke, ki so lani osvojile odlično četrto mesto, bodo igrale v skupini B s Poljsko, Litvo in Španijo.

Preberite tudi:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.