https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PROFIL

Suzana Zeković - Sobočanka, ki je v Prekmurje pripeljala dekleta v bikiniju

 

Suzana Zeković iz Murske Sobote je pri 21. letih odločena, da zakoraka na pot uspešne kariere. Po lanskoletni odlični uvrstitvi na Miss bikini Slovenije 2010, kjer je zasedla mesto druge spremljevalke, je letos prevzela vlogo organizatorke omenjene prireditve in dekleta v bikinkah pripeljala v Prekmurje.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Suzana si je že kot otrok vedno želela delati v modnem svetu, naj si bo to kot fotomodel, modna oblikovalka ali organizatorka modnih spektaklov. "Vem, da sem že kot majhna deklica delala oblekice iz različnih materialov in enkrat sem celo mamo ugriznila na nogi, ker me ni hotela prijavila na tekmovanje za izbor misic," v smehu pojasnjuje Suzana. Kljub temu jo je pot najprej zanesla v drugačne vode, in sicer se je po končani osnovni šoli vpisala na srednjo zdravstveno šolo.

Foto: Gregor Dinghauser - Dingo

Po zaključeni srednješolski izobrazbi je ugotovila, da to ni pravi poklic za njo, zato je iskala smer, kako nadaljevati šolanje. Odločila se je za študij ekonomije. Ugotovila je, da je podjetništvo prava odločitev zanjo. Letos jo je razveselila novica, saj je postala zlata štipendistka, kar ji je dalo dodatni zagon za izobraževanje.

Vzornica Naomi Campel

Skozi čas njenega odraščanja so jo spodbujali k modni industriji. Pri 15. letih je tako prvič začela delati kot manekenka in model. Od začetka je bila poklicana na modne revije in delala kot model, šele potem se je odločila, da bi mogoče lahko poskusila tudi na lepotnih tekmovanjih. "Za vse to so me navdušili predvsem družina in znanci. Moram pa reči, da mi je že od majhnega bila vzornica Naomi Campbell," pravi Zekovićeva.

Lansko leto druga spremljevalka …

Suzana je že sodelovala na raznih lepotnih tekmovanjih. Prvič se je preizkusila na tekmovanju za Miss športa 2008, kjer je bila prva spremljevalka. Nato je bila finalistka tekmovanja Miss Universe 2009 in druga spremljevalka tekmovanja Miss Casino Kongo za Miss Zemlje 2011. V lanskem letu je poleg tega dosegla še naziv druge spremljevalke Miss bikini Slovenije 2010. Nad tem rezultatom je bila sicer nekoliko razočarana, saj je pričakovala drugačen izid.

"Sem mnenja, da sem bila tam edina tekmovalka, ki sem se trudila za postavo, bila marljiva in vedno prisotna na vseh dogodkih, poleg tega mi je zelo dosti pomenilo, da je projekt uspešen. Prednost je bila tudi ta, da sem bila bolj izkušena glede lepotnih tekmovanj. Prejšnje leto sem se tudi potrudila, da smo izpeljali Veliko modno revijo Miss bikini na Soboški Dianini noči," razlaga Suzana. Kljub razočaranju se je Suzani letos nasmehnila sreča – prevzela je licenco za Miss bikini Slovenije, kar jo je zelo razveselilo.

Foto: Dejan Nikolič

… letos organizatorka tekmovanja Miss bikini Slovenije 2011

Miss Bikini Slovenije se je letos reorganiziral, zato je lastnik licence Suzano vprašal, če bi prevzela licenco, saj je videl, da je že prejšnje leto dosti prispevala k izvedbi projekta. "Dostikrat v življenju ni pomembna zmaga, ampak to, da si ob pravem času na pravem mestu, s pravimi ljudmi in v pravem okolju ter tudi, da sam zaznaš okno priložnosti," pojasni Suzana svoja občutja ob prevzemu licence.

Tako se je ob letošnji organizaciji dogodka Miss bikini Slovenije 2011 Suzana srečevala z raznimi izzivi. Največji izziv zanjo je, da ne obupa, pa naj bo še tako težko, saj v nobenem poslu ne gre vse kot po maslu. Sicer se je že prej ukvarjala z organizacijo modnih revij, vendar je to njen prvi tako velik dogodek in upa, da jih bo še več, ker v tem delu uživa in ga ima rada, saj, kot pravi, v njega vloži tudi dušo in srce.

Najbolj težavno nalogo ob organizaciji letošnjega tekmovanja ji je predstavljal izbor punc in pravih ljudi, ki prispevajo k temu dogodku. Med tekmovalkami izbrane favoritke nima, saj so zanjo vse punce enakovredne in bi ji bilo zares težko, če bi ona morala odločati o zmagovalki. Suzana meni, da model mora imeti nek faktor x, skratka nekaj, kar jo naredi drugačno od vseh ostalih. Miss bikini tako mora imeti karizmo, skladno postavo, željo po uspehu in biti profesionalna.

Finalni izbor Miss bikini Slovenije 2011 bo potekal 13. avgusta 2011 v Moravskih Toplicah. Do takrat Suzano čakajo še raznovrstne priprave, med drugim priprava lent, skrb za oblačila itd.

Želja po organizaciji dogodkov in lastnem podjetju

Na svoji poti do želen uspešne kariere Suzana ni sama, ampak ji ob strani stoji družina in partner. Že od samega začetka jo spodbujajo in so ponosni na to, kar dela, ob tem pa je po njenem mnenju najpomembnejše, da tudi verjame sama vase in v svoje delo. V prihodnosti se  vidi v organizaciji prireditev in drugih dogodkov. Mika jo tudi tujina. Tudi ta mesec je prejela dve ponudbi za tujino, vendar se zaradi obveznosti ni mogla udeležiti srečanja. Vsekakor pa bo v prihodnosti poskusila srečo tudi na tujih trgih.

Njene najpomembnejše tri želje za prihodnost so uspešno zaključiti študij, ustanoviti podjetje in delati v krogu pozitivnih ljudi.

Ob vseh obveznostih Suzani ostane malo prostega časa, vendar si ga za prijatelje in fitnes vedno vzame. O letošnjem dopustu še ni imela časa preveč razmišljati. Vse to jo čaka po končanem projektu Miss bikini Slovenije 2011, vsekakor pa se bo odpravila nekam, kjer je vroče.                              

Suzaninih NAJ 5:

Svetovni voditelj: Oprah Winfrey

Glasbena skupina: Black Eyed Peas, Prljavo Kazalište

Knjiga: Rhonda Byrne - The Secret

Kraj v Pomurju: Vsak kraj v Pomurju je lep, najljubše pa mi je moje mesto Murska Sobota.

Želja v življenju: Slediti svojim sanjam in delati tisto, v čemer bom najboljša.

 

Foto: Gregor Dinghauser - Dingo

PRIPOROČAMO:

Vsi PROFILI na Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. blue
      21.07.2011 ob 13:11 blue

      Pa po pojem be mogla zmagate Suzana :D

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2015 ob 17:45 ŠTAJEREC gost

      Tota je pa res ena navadna kura, Oprah bo dala za svetovno voditeljico ajajaj, prekmurci, bolj s slabim materjalom se hvalite...tota vam bo bolj sramoto napravila kak pa reklamo!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.