https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Lukšič sprejel študente, ki radi dirkajo

22.07.2011 ob 8:38  

Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Igor Lukšič je včeraj sprejel ekipo študentov mariborske Fakultete za strojništvo, ki se bo 2. avgusta udeležila tekmovanja študentskih ekip z dirkalniki, ki jih sami konstruirajo in izdelajo.

Tekmovanje bo potekalo v Hockenheimu v Nemčiji, na katerem bo sodelovalo več kot 80 študentskih ekip. Slovenska, pod imenom UNI Maribor Grand Prix Engineering, se bo 1. septembra udeležila še enega tovrstnega tekmovanja v italijanskem Varanu.

Ekipa 30 študentov je za izdelavo dirkalnika potrebovala približno leto dni.

Dirkalnik poganja Hondin štirivaljnik prostornine 600 ccm, ki s predpisanim restriktorjem dosega 80 konjskih moči. Z vsemi tekočinami ima dirkalnik 245kg, od 0 do 100km/h pa pospeši v približno štirih sekundah.

 

 

Minister bo naslednji teden sprejel še ekipo študentov mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, ki so se pred dnevi uvrstili med 18 najboljših ekip na svetu na tekmovanju Imagine Cup v New Yorku.

 

Vir: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.