https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Folkloristi, pevci in godci iz Satahovcev na Soboškem poletju

30.07.2011 ob 11:26  

V sobotnem dopoldnevu se je na Trgu kulture na Soboškem poletju predstavila folklorna skupina Kulturno-turističnega društva Goska iz Satahovcev in ljudski pevci in godci Mokoš.

Foklorna skupina Kulturno turističnega društva Goska iz Satahovec, ki deluje že od leta 2009 je edina odrasla folklorna skupina v Mestni občini Murska Sobota. V skupini, katere mentorica in koreografinja je Jelka Breznik, pleše deset parov, spremljata pa jih tudi dva glasbenika. Pevci in godci Mokoš, ki prav tako prihajajo iz Satahovec, delujejo že več kot tri leta in ohranjajo ljudsko glasbeno izročilo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. sotrpin
      31.07.2011 ob 13:55 sotrpin

      pravo Satahovčari,mala vas ,ki ima zelo aktivno KTD in v njej aktivni skupini,ki sta po mojem mnenju zelo kvalitetni.Upam da bodo to opazili tudi na občini Murska Sobota.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.