https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Dare Vršič - otrok Mure, ki blesti v dresu Olimpije

10.8.2011  

Dare Vršič, ki trenutno navdušuje v dresu Olimpije, pravi, da si kariero želi zaključiti v dresu murskosoboške Mure 05, svoj morebitni zadetek na Fazaneriji proti Murašem pa ne bi pretirano proslavljal.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Dare Vršič se je rodil 26. septembra 1984 v Mariboru, odraščal pa je v Segovcih pri Apačah. Podatek, ki ga imajo navedenega na nemškem nogometnem portalu Transfermarkt, da je Dare rojen v Podčetrtku, torej ne drži. In kdaj se je pričel ukvarjati z nogometom in kdo ga je zanj navdušil? "Nogomet sem začel trenirati pri šestih letih, zanj pa me je navdušil oče, ki je bil prav tako zelo dober nogometaš." 

Igralska pot Dareta Vršiča

Vršič se je nogometno izobrazil v murskosoboški Muri, kjer je 21. oktobra 2001 proti Korotanu dobil prvo priložnost v članski ekipi, slab mesec po dopolnjenem sedemnajstem rojstnem dnevu. Prvi in edini zadetek za črno-bele je dosegel 10. novembra 2002 proti Primorju, skupno pa je v dveh sezonah zbral 29 nastopov. Še ne 19-letnega Dareta je nato pot vodila v Celje, kjer je v dobrih dveh sezonah odigral 58 tekem in dosegel 16 zadetkov. Za dobre igre je bil nagrajen s prestopom v slovaško Žilino, kjer je v treh sezonah odigral 54 tekem in zadel 16-krat.

V letu 2007 je debitiral v dresu slovenske reprezentance proti Romuniji, prav v tej državi pa je nadaljeval tudi kariero. Danes pravi, da je bil prestop v Temišvar napaka, v treh sezonah je odigral samo 21 tekem. V spomladanskem delu sezone 2009/10 je bil iz romunskega kluba posojen v Koper, kateremu je z devetimi zadetki na štirinajstih tekmah tudi pomagal do naslova državnih prvakov. Lani je okrepil vrste Olimpije, kjer je še danes, do zdaj je na prvenstvenih tekmah zeleno-belih igral 21-krat in dosegel sedem zadetkov.

Romunija je bila napaka, raje v Muro kot v Maribor

In kje mu je bilo najboljše in kje najslabše doslej? "V Ljubljani se počutim odlično, zato pa tudi take igre. Žal mi je, da sem izbral Romunijo, tam je bilo res samo trpljenje. Ne spomnim se dneva, da bi užival," pravi Dare.

Zakaj Olimpija in ne Maribor? "Maribor se nikoli ni zanimal zame. Vsega je kriv Mile Ačimovič (smeh)," pojasnjuje Dare. V prihodnje si ne želi igrati v Mariboru, raje bi igral v matični Muri.

Vratnice in sodniki rešili dunajsko Avstrijo

Prejšnji četrtek se je končala letošnja evropska pot Olimpije. Čeprav so bili z veliko bogatejšo Avstrijo enakovreden tekmec, so Ljubljančani izpadli. Naš sogovornik je na Dunaju zadel kar dve vratnici ... "Pri prvi sem žogo že videl v golu, ampak je v zadnjih metrih nenadoma zavila. Mislim, da sem že dva ali tri metre začel s proslavljanjem zadetka," obuja nesrečni dogodek Dare.

Tudi če bi takrat zadel, je vprašanje, če bi to zadostovalo za napredovanje, saj so domači imeli na svoji strani "višjo silo". "Sodnikova taktika je bila vidna že v prvih petih minutah, ko smo prejeli dva rumena kartona. Kaj takega še nisem videl, da je kapetan dobil rumeni karton, ker je pač komentiral eno prejšnjo situacijo. Vse to se je zgodilo v dveh minutah!" je ogorčen nad sojenjem Vršič.

Tujina in reprezentanca

Daretove dobre predstave zagotovo niso ostale neopazne in glede na to, da prestopni rok traja do konca meseca, ni nemogoče, da bi se že kmalu znova odpravil izven meja. "Če dobim ponudbo, ki bi nas vse zadovoljila, normalno, da bi odšel. Če take ponudbe ne bo, potem bom ostal," pravi Dare in dodaja, da ga klub za zdaj o kakšni ponudbi ni obvestil.

Na Vzhod, kjer klubi nimajo težav z denarjem, Vršiča ne vleče, veliko raje bi igral nekje ob morju. Njegov sanjski klub je italijanska Roma, za katero se bo trudil, da bi nekoč mogoče tudi igral tam.

Čeprav že v Kopru in zdaj v Olimpiji igra odlično, pa je povabilo v reprezentanco dobil šele zdaj - za tekmo proti Belgiji. "Iz Olimpije igralec težko dobi priložnost, da zaigra pred kom iz dobrih evropskih klubov, ampak to je normalno. Če bi bil v kakšnem dobrem tujem klubu tudi sam, bi tudi v reprezentanci dobil več priložnosti," o reprezentanci meni Vršič.

Da bi bila Mura iz Ljubljane …

V novi sezoni se je v prvo ligo vrnila Mura. Kakšno je Daretovo mnenje o tem? "Čudo. Odlično. Uh, da bi Mura bila iz Ljubljane ... Si predstavljate?! Vsaka tekma 16000 gledalcev!," razmišlja Dare, čigar želja je, da bi v črno-belem dresu nekoč zaključil kariero.

In kako mu bo igrati 10. septembra, če bo še ostal v Olimpiji, na Fazaneriji in ali bo morebiten zadetek proslavljal? "V Muri sem začel in bilo je res lepo. Žal mi je, da nisem ostal še kakšno sezono. Če bom zadel v Murski Soboti, bom gol posvetil še drugemu nerojenemu otroku, prav pretirano se ne bom veselil, ker je Mura tista, za katero poleg Olimpije držim pesti," pravi Vršič.

Prosti čas preživlja s hčerkico

Danes Dare z družinico živi v Ljubljani in nima več toliko stikov z domačimi in nekdanjimi soigralci. "Sedaj ko imam hčerkico, časa za vožnje proti Apačam skoraj ni. Z nekdanjimi igralci iz Mure se redno slišim samo z Mitjem Ernišo, na vezi sem tudi z drugim Mitjem, Mörecem," pravi 26-letnik, ki mu veliko časa vzameta nogomet in družina. "Prostega časa ni veliko. S soigralci na kavici, kosilu, s hčerkico Inajo v parku, na igralih ... Ko pa se najde čas zelo rad pogledam v trgovine," zaključuje Vršič.

PRIPOROČAMO:

Vsi PROFILI na Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. murazavedno
      10.08.2011 ob 20:56 murazavedno

      bravo dare! vupan ka se idnok resno vrneš v muro !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.