https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Razkrivamo: Za tovarno Mura se zanima Peninsula Capital Partners

11.08.2011 ob 10:27  

Iz naših virov smo izvedeli ime angleške multinacionalke, ki se zanima za nakup družbe Mure in partnerji na bližajoči se dražbi. Interesenti slišijo na ime Peninsula Capital Partners, ki ima preko svojih petih portfeljev naložb za približno 1,2 milijarde ameriških dolarjev.

Konec meseca junija smo prvič poročali, da se ena od vodilnih nepremičninskih podjetij iz Anglije, ki si želi vlagati v Sloveniji in bližnji okolici, zanima za nakup družbe Mura in partnerji, kar si lahko preberete TUKAJ. Kot posrednica pri omenjenem poslu je manekenka, kreatorka in lastnica modne agencije Samanta Škrjanec, ki je že takrat sprožila postopke za dvig dokumentacije, kar ji je zdaj tudi uspelo. Do zdaj je bilo ime podjetja, ki se zanima za Muro še skrivnost, kot prvi pa razkrivamo, da gre za podjetje Peninsula Capital Partners, ki ima podružnice po celem svetu, s sedežem v Detroitu v Združenih dravah Amerike.

Sedež podjetja v Detroitu ...

Aha moda že opravlja skrbni pregled, ga bodo tudi Angleži?

Škrjančeva je od stečajnega upravitelja Mure Branka Đorđeviča zahtevano dokumentacijo prejela v ponedeljek, ker pa ni v celoti prevedena v angleščino, bo pregled trajal predvidoma teden dni. To pomeni, da bi Angleži že konec prihodnjega tedna utegnili prispeti v Slovenijo. Javna dražba podjetja Mura in partnerji bo potekala 29. avgusta, že zdaj pa skrbni pregled opravlja podjetje Aha moda v lasti v lasti odvetnice Mojce Lukančič in Nigela Petra Buxtona. Ob dveh interesentih se morda Muri znova obetajo boljši časi ...

Kdo so Peninsula Capital Partners?

Peninsula Capital Partners je investicijska družba, ustanovljena leta 1995, ki je specializirana za strukturirane kapitalske naložbe v srednje velika podjetja na trgu. Preko svojih petih portfeljev v skupni vrednosti 1,2 miljarde ameriških dolarjev, so naredili že več kot sto naložb v številne industrijske, trgovske in druga podjetja. Glavni investitorji so državni pokojninski in drugi skladi, zavarovalnice, banke ter družbe za upravljanje premoženja.

Preberite tudi:

Aha Moda začela skrbni pregled podjetja Mura in partnerji

 

Mörec in Škrjančeva sestankovala o prodaji Mure Angležem

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.