https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Osrednja proslava ob prekmurskem prazniku letos v Murski Soboti

11.08.2011 ob 11:14  

Ker se po lani sprejetem sklepu Vlade državna proslava ob dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom orgarizira le na vsakih pet let, bodo prekmurske občine osrednjo proslavo organizirale izmenično kar same. Letos bo v Murski Soboti.

Zadnja državna proslava je bila pred dvema letoma v Beltincih, naslednja, ki bo financirana iz državne blagajne, pa bo šele leta 2014. Lani je v veliko občinah bila prirejena proslava, toda ne po dovoru, pač pa so določene občine to naredile samostojno. Tako za osredno proslavo lani lahko štejemo proslavo v Črenšovcih, na kateri sta prisostvovala predsednik države Danilo Türk s soprogo in predsednik vlade Borut Pahor.

Lanskoletna proslava v Črenšovcih ...

V prihodnje po dogovoru na lokalni ravni proslava izmenično po prekmurskih občinah

Odslej naj bi se na pobudo župana Mestne občine Murska Sobota Antona Štihca osrednje proslave ob prekmurskem prazniku izmenično organizirale po občinah v Prekmurju. Štihcevo pobudo je večina županov pozdravila. Letošnja osrednja proslava bo v Murski Soboti in sicer v torek, 16. avgusta 19. uri v Gledališču Park.

Slavnostni govornik na prireditvi bo pisatelj in publicist Vladimir P. Štefanec, v kulturnem programu bodo nastopili Vokalna skupina Bel Canto z umetniško vodjo Gabrielo Bratina, Soboški harmonikarski orkester z umetniškim vodjem Matejem Zavcem, sopranistka Gabriela Bratina ter Anita Gregorec, ki bo interpretirala besedila.

Predlanska proslava v Beltincih ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.